Adıyaman’da teröristlerin 6 yıllık zulaları imha edildi

Adıyaman’da İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda Yazıbaşı kırsalında çok sayıda kaleşnikof silaha ait fişeğin yanı sıra kilolarca temel ihtiyaç malzemeleri ele geçirildi.

ADIYAMAN (İGFA) – Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Yazıbaşı Köyü kırsalında yürütülen arama tarama faaliyeti gerçekleştirdi.

Düzenlenen operasyonda 2016-2017 yılları arasında PKK/KCK Terör Örgütü tarafından kullanıldığı belirlenen silah ve mühimmatlar ile temel ihtiyaç malzemeleri kayalıklar arasında gizlenmiş vaziyette bulundu.

Ele geçirilenler arasında 1 adet seri numarasız AK-47 (Kaleşnikof) marka uzun namlulu silah ile 4 adet AK-47 (Kaleşnikof) marka silaha ait şarjör ve 120 adet 7,62X39 AK-47 (Kaleşnikof) marka silaha ait fişekler, 4 adet M-16 Şarjörü ile 91 adet 5,56X45 mm M-16 silahına ait fişekler yer alırken; 18 adet büyük pil, 5 top 100 metrelik toplamda 500 metre uzunluğunda elektrik kablosu, 350 kilogram gübre olduğu değerlendirilen beyaz renkli maddenin yanı sıra kilogramlarca temel ihtiyaç malzemeleri bulundu.

Kayalıklar arasındaki temel ihtiyaç maddeleri arasında, 60 kg toz şeker, 50 kg bulgur, 40 kg pirinç, 50 kg makarna, 10 litre zeytinyağı, 8 litre Ayçiçek yağı, 10 kg siyah poşet içerisinde çay, 6 kg krem Çikolata, 12 kg tuz, 10 kg zeytin, 100 kg un, 1 adet tencere, 5 kg toz deterjan, 50 adet hazır çorba, 2 adet boş 12 kg’lık mutfak tüpü, 5 adet 200 litrelik jelikan bidon, 3 adet 100 litrelik jelikan bidon, 1 adet mont ele geçirildi.

Delil niteliği taşımayan malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatıyla imha edildi.

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne yönelik gerek kırsalda gerekse merkezdeki soruşturmaların derinleşerek ve artarak devam edeceği öğrenildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.