ABD tarihinde bir ilk! Cumhuriyetçi kongre medyaya kapandı!

Trump'ın yeniden başkan adayı seçileceği Cumhuriyetçi Parti ulusal kongresine bu yıl medya mensupları alınmayacak. Kararın, modern tarihte ilk kez yaşandığı belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yeniden başkan adayı seçileceği Cumhuriyetçi Parti ulusal kongresine bu yıl medyanın alınmayacağı belirtildi. Kısıtlamanın nedeni olarak koronavirüs (Kovid-19) salgını gösterildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, modern tarihte ilk kez Cumhuriyetçi Parti’nin aday gösterme kongresi medyaya kapalı olarak gerçekleştirilecek.

Trump’ın yeniden adaylığının açıklanacağı 24 Ağustos’ta Kuzey Carolina’da gerçekleşecek kongreye 336 delege gelecek.

NE OLMUŞTU?

Trump, birkaç gün önce yaptığı Twitter paylaşımında, uzaktan oylama sisteminin karmaşıklığa yol açacağını belirterek ülkede 3 Kasım’da yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin ertelenmesi önerisinde bulunmuştu.

Trump, “Herkes için postayla oy kullanma sistemiyle 2020 en hatalı ve hileli seçim olacak. Bu, ABD için büyük bir utanç olacaktır. Seçimleri, insanlar düzenli, güvenli ve emniyetli şekilde oy kullanana kadar ertelemek mi?” ifadesini kullanmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.