8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne polis müdahalesi

İstanbul Taksim’de 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde kadınlar polis müdahalesi ile karşılaştı. Taksim Meydanı’na doğru yürümelerine izin verilmeyen kadınlara polis, biber gazı sıkarak müdahale etti. Polis müdahale sırasında bazı kadınları da darp etti.

YouTube video

İstanbul’da kadınlar, 20’inci 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü için İstanbul Valiliğinin yasak kararına rağmen Sıraselviler Caddesi’nde toplandı. Yürüyüş öncesi Taksim Meydanı polis barikatlarıyla çevrildi, metro seferleri durduruldu, İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm ara sokaklar kapatıldı.

Sıraselviler Caddesi’nde toplanan kadınların önü polis tarafından kesildi. Kadınlar polis ablukasına ve biber gazına rağmen Taksim’e yürümek istedi. Polis ablukasına alınan kadınlar, “Gülistan Doku nerede?”, “İşsizlik, yoksulluk faturalar suçum değil”, “Çocuk haklarını aklayan bir ülke istemiyoruz”, dövizleri taşıyarak, “Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz”, “Erkekler evlere ütü yapmaya”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları attı.

blank

Polis ile grup arasında sık sık arbede yaşandı. Bazılar kadınlar “nefes alamıyoruz” diyerek haykırdı. Bir grup kadın İse Cihangir’de toplanarak İstiklal Caddesi’ne yürümek istedi. Eylem 3 saat sürdü.

Taksim’e gitmek için iskelede bekleyen bir grup kadın ise vapura binemeden gözaltına alındı. Kurulan polis noktalarını aşmak isteyenler de dahil şu ana kadar 38 kadının gözaltına alındığı öğrenildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.