63 yıl sonra ilk kez Hollywood’da hem senaristler hem de oyuncular aynı anda grevde

Hollywood’da 1960’tan bu yana ilk kez hem senaristler hem de oyuncular aynı anda greve gidince sektör şimdiden büyük zarara uğramaya başladı. Bu durumun etkilediği ilk büyük bütçeli film de Deadpool 3 oldu.

Hollywood’da 63 yıl sonra ilk kez Hollywood’da hem senaristler hem de oyuncular aynı anda grevde. 10 hafta önce greve başlayan yazarlara, oyuncular da dahil oldu.

1960’tan bu yana ilk kez gerçekleşen Hollywood grevinde, yüzlerce oyuncu Los Angeles’taki Warner Bros, Paramount, Netflix, Disney, Amazon, Sony, 20th Century Fox ve Sunset Gower gibi büyük film ve televizyon stüdyolarının önünde toplandı.

Yüzlerce oyuncu ve yazar, maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine ellerinde pankartlarla sokağa döküldü.

GREVDEN ETKİLENEN İLK BÜYÜK YAPIM
Oyuncular Birliği (SAG-AFTRA) grevinin başlamasıyla “Deadpool 3”ün çekimleri durduruldu ve oyuncular grev sıralarında Yazarlar Birliği (Writers Guild of America) üyelerine katıldı. Böylece Ryan Reynolds ve Hugh Jackman’ın başrolde yer aldığı Marvel yapımı devam filmi, yeni grevden etkilenen ilk büyük yapımlardan biri oldu.

Deadpool 3’ün 3 Mayıs 2024’te vizyona girmesi planlanıyordu. Ancak grevin ne kadar süreceği bilinmediğinden, Deadpool hayranlarının devam filmini görmek için muhtemelen tahmin edilenden daha uzun beklemesi gerekecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.