13. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması Ödül Töreni 26 Mayıs 2022 Tarihinde Gerçekleştirilecek

26 MAYIS 2022 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK!

Başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturup yurt dışına ihraç edilebilir niteliklerde ürünlerin ortaya çıkarılmasına ön ayak olma amacını taşıyan “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nın 13’üncüsünün ödül töreni 26 Mayıs 2022 tarihinde Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ve Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde gerçekleştirilecek. 2022 yılında gerçekleştirilecek olan 13. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması için toplam 1.032 başvuru yapıldı, toplam 29 ödül sahiplerini bulacak. Büyük ilgi gören yarışmaya 2022 yılında rekor düzeyde başvuru oldu.

Türkiye’de tasarım alanında katılımı en yüksek yarışma olan söz konusu yarışma ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar olmak üzere 4 ana tema ile akademisyen-profesyonel, lisans-ön lisans öğrencileri ve ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin başvurusuna açıktı.

Yarışma Asli Jüri Üyeleri tasarımın Türkiye’deki duayenlerinden oluştu. Prof. Önder Küçükerman’ın Jüri Başkanlığını yürüttüğü yarışmada; Reşit SOLEY, Aziz SARIYER, Mustafa TONER, Kaan DERİCİOĞLU, Didem ÇAPA, Fatih KIRAL ve Murat ARMAĞAN jüride yer alan diğer önemli isimler oldu.

İlk düzenlendiği yıl olan 2008’den bu yana başvuru sayısı her yıl artan yarışma TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından destekleniyor.

Her yıl sponsorluklarıyla yarışmada verilen ödüllere katkı sağlayan firmalar arasında ise 2022 yılında Atagür, Bürotime, Erpa, Ersa, Gentaş, Kastamonu Entegre, Lazzoni, Madeş, Mikodam ve Nurus-Nurettin Usta yer aldı.

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın diğer tasarım yarışmalarından en büyük farkı mobilya sektörünün tamamını kapsayan nitelikte olması, üretici ile tasarımcıları bir araya getirerek tasarımları hayata geçirmesi, yarışmaya katılan tasarımcıların üretici-ihracatçı firmalarımızda iş imkanı bulması, ödül alan tasarımcılara devlet desteği ile İtalya Domus Akademi, ABD- CCS College, İtalya-NABA (Nuova Accademia di Belle Arti) gibi yurt dışındaki değişik eğitim kurumlarında farklı süreçlerle eğitim imkanı sağlamasıdır. Genç nesilleri tasarım fikri ile buluşturan yarışma sonucunda ortaya çıkan tüm bu gelişmeler, tasarım ile sektörün buluşmasını ve ihracata yeni tasarımlarla güç kazandırılması amacına büyük adımlarla hizmet edildiğinin en açık göstergesidir.

İlk, orta öğretim ve lise öğrencilerini de ayrı bir kategoride toplayan yarışma kapsamında; tasarım alanında geleceğin tasarımcılarının yetişmesi için uzun vadeli bir yatırım yapılmaktadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında, dünya mobilya sanayinde Türkiye’nin de söz sahibi olabilmesi ve Türk mobilya sektörünün hak ettiği şekilde diğer ülke pazarlarından pay alabilmesi için “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nın önemi büyüktür.

Ödül Kategorileri: Yarışmada Ev, Ofis, Mutfak-Banyo ve Akıllı Mobilyalar olmak üzere 4 ayrı temada Akademisyen-Profesyonel, Lisans-Ön Lisans Öğrencileri ile İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerine açıktır.

2022 Yılı Ödül Töreni : 26 Mayıs 2022 tarihinde İSTANBUL-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’de yapılacaktır.

Adres: Dış Ticaret Kompleksi Çobançeşme Mevkii

Sanayi Cd. Yenibosna-İstanbul

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.