104 yaşında paraşütle atladı! Guinness rekorlar kitabına girdi

Birleşik Amerikalı Dorothy Hoffner, 4.100 metreden paraşütle atladı. 104 yaşındaki Hoffner, bunu başaran en yaşlı kadın olarak Guinness rekorlar kitabına girdi.

YouTube video

Birleşik Amerikalı Dorothy Hoffner, 4.100 metreden paraşütle atlayarak bu tehlikeli sporu yapan en yaşlı kadın olarak tarihe geçti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago şehrindeki atlayışı görenler inanmakta zorluk çekti. Hazırlık alanına yürüteç ile gelen Dorothy Hoffner, uçağın merdivenlerini yardımla çıktı. Atlayış için 4 bin 100 metreye çıkılmasını bekledi. Ardından 104 yaşındaki kadın, havada eğlenceli dakikalar geçirdi.

Hoffner böylece paraşüt ile atlayan en yaşlı kadın olarak Guinness rekorlar kitabına girdi. Önceki rekor ise, 103 yaşında İsveçli bir kadına aitti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.