1 milyon Türk Alman vatandaşlığından çıkarıldı!

Türk basınında yer alan haberlerde Almanya’da yaşayan 1 milyon Türk'ün Alman vatandaşlığından çıkarıldığı, çıkarılanların listesinin de YSK’dan alındığı iddia edildi. Peki bu iddialar doğru mu?

Türk basınında geçen hafta yer alan bir haberde, Almanya’da yaşayan 1 milyon Türk’ün Alman vatandaşlığının iptal edildiği ileri sürüldü. Haberde, Türkiye kökenlilerin yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki vatandaşlık dairelerinin “gizli çifte vatandaş” olduğu iddia edilen Türklere vatandaşlığının iptal edildiğini bir mektupla ilettiği de yer aldı. Mektupta, “Türk hükümetinden alınan bilgilere göre Almanya’dan izin almadan Türk vatandaşlığını aldığınız anlaşılmıştır” yazdığı, ayrıca vatandaşlıktan çıkarılanların isimlerinin de Türkiye Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) alındığı da iddia edildi. Peki bu iddilar doğru mu?

1 milyon Türk’ün Alman vatandaşlığı iptal edildi mi?

Almanya Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre, 2018 yılı itibarı ile ülkede yaşayan Türkiye kökenlilerin sayısı 2 milyon 769 bin. Bu rakam, hem Alman hem Türk hem de çifte vatandaş olan Türkiye kökenlileri kapsıyor. Diğer yandan Almanya Yabancılar Kayıt Merkezi’nin (AZR) verilerine göre de 31 Aralık 2018 tarihi itibarı ile Almanya’da 1 milyon 476 bin 410 Türk vatandaşı bulunuyor. Yani toplam 2 milyon 769 bin Türkiye kökenli göçmenden 1 milyon 476 bin 410’u Türk vatandaşı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.