İzmir’e Alman yatırımcıların ilgisi artıyor

MÜSİAD, AGİK toplantısında Almanya ve Avrupa genelindeki Türk üretici, girişimci ve yatırımcıları bir araya getirdi. MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Genel Başkan Mahmut Asmalı başkanlığındaki AGİK programının geleceğe dönük önemli mesajlar içerdiğini belirterek, Alman yatırımcılarının İzmir’e ilgisinin de artarak devam ettiğini söyledi.

İZMİR İGFA- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Avrupa Genel İdare Kurulu (AGİK) programı, MÜSİAD Karlsruhe Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. AGİK kapsamında MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmaslı, Türkiye Karlsruhe Başkonsolosu Banu Terzioğlu ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla MÜSİAD Karlsruhe Şubesinin yeni binasının açılış töreni gerçekleştirildi. Ayrıca MÜSİAD Avrupa Başkanlar Toplantısı yapılarak küresel boyuttaki gelişmeler ele alındı ve MÜSİAD projeleri istişare edildi. Diğer taraftan AGİK fuarında stant açan MÜSİAD üyesi 90 firmanın çalışmaları incelenerek, geliştirilen proje ve hizmetler hakkında bilgilendirme yapıldı. MÜSİAD İzmir Şubesi de Başkan Bilal Saygılı ve heyetiyle birlikte programlara ve fuara katılım sağladı.

ASMALI: “TÜRK GİRİŞİMCİLERİMİZİN, YATIRIMCILARIMIZIN YANINDAYIZ”

AGİK programında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD’ın ilk yurt dışı şubesini Almanya’nın Münih şehrinde 1993 yılında açtığını hatırlatarak, Almanya’nın tarihsel olarak Türkiye’nin en önemli ticaret ortaklarından biri olduğunu söyledi.

Asmalı, “MÜSİAD; her şart ve koşulda doğduğu topraklar için değer üreten, eğitimi önceleyen, bölgesinde ekonomiye yön veren bir vizyonla ilerliyor. 12 bin 500’ün üzerinde üyemiz ve 60 bini aşkın firmamızla Türkiye ihracatının yüzde 20’sini gerçekleştiriyoruz. Bu vizyon doğrultusunda Almanya ve Avrupa genelinde faaliyet gösteren Türk girişimci, üretici ve yatırımcılarımızın yanında olmaya birlikte katma değer üretmeye devam edeceğiz. Almanya, Türkiye’nin ihracatta ilk ve ithalatta ikinci sıradaki ortağı olarak öne çıkıyor. İkili ticaret hacmimiz, 2021 yılında 41 milyar doları aştı, yeni dönemde projeksiyonumuz bunu 50 milyar dolara çıkarabilmek. Türkiye ve Almanya’nın ticaret hacminin daha da güçlendirilmesi için çalışıyoruz.” dedi.

SAYGILI: “İZMİR, ALMAN YATIRIMCILAR İÇİN DEĞERLİ BİR ÇEKİM ALANI”

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı ise programla ilgili yaptığı değerlendirmede “MÜSİAD, üretim ve insan odaklı ekonomi modeli ile Türkiye’de ve dünyada iş dünyasının hür ve güçlü sesi olmayı sürdürüyor. Bugün Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı ve yatırımcılarında biri Almanya. Dünyanın cazibe merkezi haline gelen Türkiye ve son yıllarda birçok avantajlı özelliğiyle öne çıkan İzmir’imiz Alman yatırımcılar için değerli bir çekim alanı olarak ilgiye mazhar oluyor. İzmir’de 2021 yılında 650 dolayında Alman sermayeli firmaya ev sahipliği yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl İzmir’den Almanya’ya 1,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. AGİK vesilesi ile bir kez daha gördük ki hem Avrupa’daki Türk iş dünyası hem Almanya’daki yatırım ekosistemi, Türkiye pazarının çekiciliğinin farkında. Ticari ilişkilerimizi daha ileriye taşıyarak, karşılıklı “kazan kazan” anlayışı çerçevesinde daha etkili ve güçlü iş birliği çalışmaları yapmayı umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Kurhaus Baden-Baden şehrinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosu Banu Terzioğlu, Karlsruhe Ticaret Ataşesi Oya Demirkan, Karlsruhe Belediye Başkanı Frank Mentrup, KT Bank Genel Müdürü Kudsi Arslan, Karlsruhe Ticaret ve Sanayi Odası Dış İlişkiler Başkanı Robert Huber, Karlsruhe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Joachim Wohlfeil, MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı ve IBF Başkanı Erol Yarar, Önceki Dönem Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Türk ve Alman iş dünyası temsilcileri, MÜSİAD yurt içi ve yurt dışı temsilci ve başkanları ile MÜSİAD üyeleri katıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.