Whatsapp, sevgililerin arasını açacak

Canlı lokasyon paylaşma özelliği çok yakında Whatsapp’ta! Peki bu ne demek? Normal lokasyon paylaştığınızda olduğunuz yeri karşınızdakine gösterebiliyordunuz; ancak şimdi karşınızdaki kişi, canlı paylaşım özelliği ile artık sizi saatlerce nerede olduğunu canlı canlı izleyecek!

Mevcut konum paylaşma özelliğini kullanmak için gönderme seçeneklerine tıkladığınızda konum seçeneğinin altında mevcut konum seçeneğini göreceksiniz. Özellik çok yakında tüm iOS ve Android cihazlarına gelecek.Whatsapp’ı her gün kullanıyoruz; ama birçok gizli özelliğinden çoğumuzun haberi bile yok! Örneğin mavi tiklere uzun süre dokunursanız ne olduğunu biliyor musunuz? İşte Whatsapp’ın gizli özellikleri…

Whatsapp’ta çok yakında mesajlarınızı sileceksiniz. İşin püf noktası ise şu olacak: Mavi tiki görmeden mesajınızı silmeniz gerekecek; karşı tarafın gördüğü mesaj silinemeyecek.

Mesajlarınızı kalın, üstü çizili veya italik yapmak isterseniz tek yapmanız gereken yazdığınız metni seçip, araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunarak istediğiniz formatlamayı seçmek.WhatsApp’ın bu özelliği şimdilik sadece beta halinde var olsa da çok yakında herkes tarafından kullanılabilecek.

WhatsApp’ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji’yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji’yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak.Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan “Bilgi” opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz.

Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan sıkıldığınızda, “Grup bilgisi”ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz. Aynı anda birkaç kişiye yalnızca kendilerine gönderdiğinizi düşünecekleri bir mesaj gönderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken “Sohbet” ekranından “toplu mesaj listelerini” tıklayarak, alıcılarınızı seçebilir, ve onlara istediğiniz mesajı gönderebilirsiniz.

Mesajı alan kişi başkalarına da yolladığınızı göremeyeceği için kendisini özel hissedebilir.”Ayarlar”lardan “Veri Kullanımı”na tıklayarak, “Medyanın otomatik olarak indirilmesi” ayarlarını değiştirebilirsiniz. “Mobil veri kullanırken” düğmesine tıklayarak, verilerin wifi’sız ortamlarda indirilmesi opsiyonunu kapatabilir, ve telefon faturanızı azaltabilirsiniz.

Telefonuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız WhatsApp’ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında “Gelen medyayı kaydet”i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.Önemli bir mesajı bulmak için yüzlerce iletiyi geriye doğru kaydırmak çok uzun sürebilir. Ama eğer o mesaja yıldızla işaretlerseniz hem sizin işiniz kolaylaşır, hem de mesajlaştığınız kişinin bundan haberi olmaz.

Bir mesaja yıldız eklemek için tek yapmanız gereken mesajın üstünü basılı tutmak ve çıkan yıldız simgesini seçmek. Daha sonra sohbetin üzerine dokunup “Yıldızlı mesajlar”ı seçerek işaretlediğiniz tüm mesajları görebilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.