DİKKAT! Yeni yıl için aldığınız kararlar hayatınızı değiştirebilir

Taze başlangıçlar gerçekten işe yarıyor. Tek ihtiyacımız olan gerekli motivasyon!

Yeni yıl yavaş yavaş yaklaşırken bu durum yeni bir sayfa açmak için harika bir fırsat olarak değerlendirilir. Çoğu kişi bu fırsatı kendine yeni hedefler koymak ve yüksek motivasyonla bu kararları uygulamak için değerlendirirken kimisi de işe yaramayacağını düşünerek özel bir anlam atfetmez. Eğer bu konuda ikinci seçenek size uyuyorsa şunu bilmelisiniz ki, yeni bir yıl geliyor diye hayatınızı baştan aşağıya değiştirecek yeni kararlar almak zorunda değilsiniz ancak küçük değişimler yapmak için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Çünkü bu taze başlangıçlar gerçekten işe yarıyor. Tek ihtiyacımız olan gerekli motivasyon!

Yeni yıl kararları nasıl işe yarayabilir?

Kendinize söz vermek ve bunun için bir yol haritası çıkarmak bunu kendinize bir ödev olarak almanızı sağlayarak değişimi daha kolaylıkla gerçekleştirmenize katkıda bulunur.

Yeni yıl için kararlarınızı alıp bunları bu özel günde sevdiklerinizle paylaşmak da size motivasyon ve itici güç sağlayacağı için uygulama konusunda isteğinizi arttırır.

Yıl sonuna doğru kendinizi biraz bitkin ve isteksiz hissetseniz de, yeni yılın taze fırsatları beraberinde getireceğini düşünerek silkelenmek yeniden kolları sıvayıp kendinize olan güveninizi artırmaya yardımcı olur.

Peki, yeni yılda hayat tarzınızda olumlu etkiler yaratacak ne gibi şeyler yapabilirsiniz?

Bir sonraki kariyer hamlenizi planlayın

Hayatta en büyük motivasyon kaynaklarından bir iş hayatındaki başarı ve mutluluğumuz. İlerleme kaydettikçe ve güzel işler yaptıkça daha da azimle çalışacak gücü yaratabiliyoruz. İşinizi sevseniz bile, Aralık ayı, yeni yılda kariyeriniz ve işinizle ilgili olarak ne gibi hamleler yapacağınızı bir kez daha düşünmek, değerlendirmek ve planlamak için ideal!

Bazı online derslere katılın ya da öğretici uygulamaları indirin

Yeni ve yaratıcı fikirlere mi ihtiyacınız var? O zaman kendinizi zihinsel olarak besleyecek yeni şeyler araştırmalı ve öğrenmelisiniz. Coursera gibi sitelerden dünyanın önde gelen üniversitelerinin derslerine katılabilir, Duolingo gibi akıllı telefon uygulamalarıyla ise yeni bir dil öğrenebilirsiniz. İşten eve giderken geçirdiğiniz sürede bu tür çalışmalarınızı yapmaya zaman ayırabilirsiniz. Yeni yıl için bir öğrenme hedefi ve çalışma planı hazırlamayı da ihmal etmeyin.

2018 yılında cüzdanınızı ve kumbaranızı sıkı takip edin

2017 yılı belki de maddi açıdan sıkıntılar yaşadığınız bir yıl oldu. Ancak 2018 yılı böyle olmak zorunda değil. Bunun için kendinize, gelirlerinize göre 2018 yılında sahip olmak istediğiniz bir birikim hedefi koyun ve bunu gerçekleştirmek için bir yol haritası çıkarın. Küçük küçük biriktirerek finansal olarak çok daha emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Daha iyi olmak için yeni alışkanlıklar edinmeye çalışın

Alışkanlık deyince pek çoğumuzun gözü korkabiliyor. Yaşam tarzımızda değişiklik yapmak için illaki Everest’e çıkma hedefi koymak ya da her sabah 4’te güne başlamak gerekmiyor. Çok basit, sürdürülebilir ve uygulanabilir hedefler koyarak da yeni alışkanlıklar edinebilirsiniz. Gün içinde daha fazla su içmek, haftanın bir veya iki günü egzersiz yapmaya zaman ayırmakla işe başlayabilirsiniz. Uplifers

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.