Atatürk Havalimanı’nda canlı bomba saldırısında 10 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir terörist kaleşnikofla çevreye ateş açtı ve üzerindeki bombayı patlattı.Bakan Bozdağ, 10 kişinin saldırıda şehit düştüğünü açıkladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor… Atatürk Havalimanı’nda dış hatlar terminalinde iki ayrı patlama meydana geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ havalimanındaki terör saldırısında 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bozdağ yaptığı açıklamada teröristlerden birinin ilk önce çevredekilere ateş açtığı daha sonra kendini patlattığını açıkladı..

Alınan bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen patlamada yaralananlar olduğu belirtildi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

GÖRDÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

CNN TÜRK’te yayınlanan Didem Arslan Yılmaz ile Türkiye’nin gündemi programına bağlanan görgü tanığı Ercan Ceyhan’ın ifadesine göre havalimanında bulunan taksiler yaralıları taşıyor. Tanığın ifadesine göre havalimanında önce silah sesleri daha sonra ise iki patlama meydana geldi ve olay yerinde çok sayıda ambulans bulunuyor.

Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Ala ve İstanbul Valisi Şahin’i arayarak patlama hakkında bilgi aldı.

CANLI BOMBA İHTİMALİ

Star Gazetesi muhabiri Ömer Çağlak’ın aktardığı bilgiye göre; olayda canlı bomba ihtimali üzerinde duruluyor.

DHA: Olay yerinde 1′ den fazla cansız bedenin olduğu bildiriliyor

Uçakların kalkışına izin verilmiyor

Atatürk Havalimanı’ndan pist başında bekleyen uçakların kalkışına izin verilmiyor.

DHMİ KAYNAKLARI: 2 CANLI BOMBA PATLADI

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kaynaklarına göre havalimanında 2 canlı bomba patladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.