ZBANK! Ünlüleri birbirine düşürdü

İstanbulun en yeni gece kulübü ZBANK! Ünlüleri birbirine düşürdü. Tamamen yabancı müzik çalacak ZBANKın Türkçe müziğin artık popülerliğini yitirdiğini dile getiren esprili sosyal medya videoları, ünlüler arasında tartışma yarattı.

Eğlence hayatının trendlerini belirleyen isimlerden ünlü iletişimci Özgür Aras ve Ogün Canayın yeni projesi ZBANK!! ın Türkçe müziğin yıllar boyu aldığı yolda popülerliğini yitirdiğini ve dünya trendlerini takip edemediğini esprili bir dille anlatan videoları ve #türkçemüziköldü hashtag i ile sosyal medya gündemine oturdu
Yüzde yüz yabancı müzik çalma ilkesiyle kapılarını bu akşam açacak olan ZBANK!! ın #türkçemüziköldü hashtag i ile ilgili bir çok ünlü isim de yorum yaptı

Oben Budak (Köşe Yazarı) : Katılmıyorum Türkçe müzik ölmedi, öldürüldü! Yıllardır birbirinin kopyası şarkıları sırf satış garantisi var diye yapıp önümüze koyan popçular, arabeskten acılı soundlarıyla içimize fenalık getiren rockcilar bizi bıktırdı sadece. Yeni üretilen şeyler eğlenmeye değer olmayınca, eskilerden de bıkınca insanlar Türkçe müzikle eğlenmekten vazgeçmiş olabilir.

Deniz Akkaya (Model) : Türkçe müzik maalesef ki dinleyici kitlesinin değişmesi nedeniyle popülerliğini kaybetti. Çok severek dinlediğimiz Türk Pop müziğine olan aşkımızı Açıkhava konserlerinde tatmin ediyoruz. müzik kitlesi ile var olur yada yok olur. Bundandır yabancı müzik çalan mekanlara yönelme.

Aşkım Kapışmak (Kişisel Gelişim Uzmanı) : Türkçe müzik öldü diyemem ama anlayış popüler kültüre göre şekillendi. Türk müziği sanatçıları şarkılarında yabancı saundları kullandıkça buna zemin hazırladılar. Artık Türkçe müziği türkü evleri fasıl ve özel organizasyonlar da dinleyebiliyoruz. Yabancı dili olanlar dinlerken eğlenebilir ama çoğunluk sözlerden ziyade ritimlerle eğleniyor. Dili bilmeden hem de. O yüzden tercihler değişti

Mert Vidinli (Parti Gurusu) : Asla katılmıyorum Türkçe müzik ölmedi aksine şu an Türkçe müzik engellenemez bir yükseliş yaşıyor özellikle 90’lar pop yeni jenerasyonun ezberinde. Türkçe çalmam diyen yabancı müzik kulüpleri bile araya mutlaka Türkçe sıkıştırıyor. Ne Ajdasından ne Kenanından kimse ödün vermiyor.

Yonca Evcimik (Şarkıcı) : Türkçe müzik ölmez ama kalite düştüğünden artık yeni trend benim her zaman ilk tercihim olan yabancı müzik çalan mekanlardır….

Sercan Badur (Oyuncu) : Gece eğlenmeye ‘deep house’ müzik yapan bir mekana giderken takside Serdar Ortaç ya da Ajda Pekkan şarkılarına eşlik edebilen bi dönemdeyiz bence. Türkçe müzik asla ölemez. Sanırım nesil ilerledikçe dünyada müzikte hızlanıyor. Yeni nesil hızlı müziği tercih ediyor. Daha elektronik ve derin müzikler yapılmaya başlandı. Türkçe müzik ölmüyor sadece dilini kaybediyor.. Müzikte her şey de olduğu gibi evrim geçiriyor.

İlker Topdemir (Köşe Yazarı) : Trendler hep değişir akımlarda ama gecenin sonunda bir Ajda bir Sezen çalınca her şey değişir… Günümü de Amerikan müziğine ilgi daha yüksek.

Ülkü Alikoç (İşletmeci) : Eskiden gece dışarı çıkan insanlar genellikle akşam emek ve sonrası Türkçe müzik tercih ederlerdi. Artık bu tercihleri saat 04.00 den olmaya başladı. Onun yerine bence kaliteli iyi eğlenceli müziklerle eğlenmek yer aldı.

Ahmet San (0rganizatör) : Yabancı müzik hiçbir zaman ölmemişti aynı ritmiyle devam hep ediyordu ama bir dönem çok iyi ve farklı Türk Pop müziği ürünleri piyasaya çıktı o insanları biraz daha Türk Pop Müziğini daha fazla dinlenir daha fazla satılır hale getirdi. Öyle olunca daha göz önünde bulundu ve aradaki fark Türk Pop Müziği lehine gelişmeye başladıFakat uzun bir süredir de kanımca iyi müzik üretilmiyor. Hep birbirini tamamlayan ritimler hiçbir heyecan veren insanları dinlemeye sevk eden yorumcular ve müzik üreticileri olmadığına bağlıyorum.. O yüzden yabancı müziğe bir kayış var. Burada işletmecilerinde önemli rolü var. İşletmeciler savaş vermeye devam etse belki Türk Pop Müziğinin süresini biraz daha üretebilirler. Ama kolaya kaçıyorlar aynı organizatörler olduğu gibi fazla bilet satmayınca hemen kaçıyorlar. Savaş verilse bu süre uzatılabilirdi yabancı müziğe kayış olmazdı.

Ekin Türkmen: Türkçe müzik ile gece eğlencesi öldü diyebilirim evet. Mekanlar artık pek tercih etmiyor ama ben Türkçe müzik çalan mekanlarda eğlenebiliyorum o yüzden Türkçe çalan mekanları tercih ediyorum. Etrafıma baktığımda görüyorum ki çoğu arkadaşımın son zamanlarda eğlenmek için tercihleri yabancı çalan mekanlar.

ZBANK!!
Harbiye Mah. Cumhuriyet Cad. No:42/B Elmadağ, Şişli / İstanbul
0537 564 9443

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.