Yıllar sonra yeni gelişme! Mahkemeden Barış Manço’nun ailesine kötü haber

“The Best Of Barış Manço” albümünü piyasaya çıkaran plak şirketine Barış Manço’nun ailesi tarafından açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Şirketin ve 4 kişinin tazminat ödemesine karar verilmesinin ardından Barış Manço’nun ailesine mahkemeden kötü bir haber geldi.

Barış Manço’nun vefatının ardından “The Best Of Barış Manço” adlı albümün bir plak şirketi tarafından çıkarılmasına Lale Manço ve oğulları Doğukan Hazar ve Batıkan Zorbey Manço tepki göstermişti. Barış Manço’nun ailesi hukuki yollara başvurmuştu. Mahkeme, şirketin ve 4 kişinin tazminat ödemesine karar vermişti.

blank

DAVADA YILLAR SONRA YENİ GELİŞME

Sabah’ın haberine göre, mahkeme, ailenin izni olmadan Manço’ya ait şarkıların albümleştirildiğini belirterek şirketin ve 4 kişinin tazminat ödemesine karar verdi ancak yıllar sonra Yargıtay verilen kararın hatalı olduğuna hükmetti. Söz konusu şirketle, ismi geçen kişilerin bağlantısının bulunmadığını belirten Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, dosyanın bozulmasına karar vererek dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Şirket, Barış Manço’nun 11 Şubat 1999’da vefat etmesinin hemen ardından “Gül Pembe”, “Kol Düğmeleri” ve “Dağlar Dağlar” gibi 36 eserini 3 albümde birleştirip “The Best Of Barış Manço” adıyla piyasaya sürmüştü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.