Vajinismusta “Kegel egzersizleri”nin faydaları

Bu haberde Kegel egzersizlerinin faydalarını öğreneceksiniz…

“Vajinismusta” ise PC kasının istem dışı kasılması söz konusudur.

Bilinçdışı olumsuz kayıtlarımız, cinsel ilişkide penis girişi ile şartlı refleks ile otomatik olarak PC kasının kasılmasıyla cinsel birlikteliği önler.

PC kasının bilinçli kasılmasını öğrenmek ve kontrol edebilmek, başarılı orgazmı ve rahat cinsel birlikteliği sağlar.

İlk olarak, Dr. Arnold Kegel tarafından, PC kasının güçlendirilmesini amaçlayan egzersizler düzenlenmiştir.

Kegel egzersizleri olarak anılır. Aslında bu egzersizler, PC kasının zayıfladığı, idrar kaçırma şikayetleri olan hastalar için geliştirilmiştir.

Bu grup hasta için PC kasını güçlendirip kasabilmek önemli iken, vajinismuslu hastalarda ise PC kasını bilinçli kasabilme ve BİLİNÇLİ gevşetebilme öğretisini kazanmak için kullanılır.

Kegel Egzesizleri:

Vajen girişinin kontrolü, PC kası ve vajen çevresindeki küçük kaslarla sağlanır. Vajinismusta bilinçsizce PC kasını kasan bayanlara, bilinçli egzersizlerle bu kası gevşetmesini öğretebilirsek, cinsel ilişkiye müsaade etmelerini sağlarız.

Kegel egzersizleri ile PC kası çalıştırlmalıdır. Ancak, egzersizler sırasında yanlışlıkla karın yada uyluk kasları kasılırsa, bir fayda sağlamaz.

Kadınlar PC kasını en iyi çömelerek yada bacak açık, klozet pozisyonunda, aynen idrar kontrolü pozisyonda çalıştırabilirler.

PC kasının doğru çalıştırılabildiği pozisyonda, kası 3 saniye kasıp, 3 saniye gevşemesine izin vermek şeklindeki egzersizleri, günde 25 tekrarla başlayıp, günde 100 tekrara çıkılabildiğinde PC kasının bilinçli kontrolü de sağlanabilir.

Bu egzersizler her ortamda rahatlıkla yapılabilir. Evde, işyerinde, yolculukta, Pilates sporunda da PC kasını çalıştıran bir çok pozisyon vardır. İnce kasları çalıştıran bu spordan da faydalanılabilir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.