Uygun fiyatlı E-ticaret sitesi nasıl kurulur?

E-ticaret sitesi kurma ücretleri son dönemlerde internetten ürün satışı yapmak isteyen kişilerin en çok araştırdığı konular arasında yer almaktadır. E-ticaret sitesi kurabileceğiniz yöntemlerin artış göstermesi ve bazı yöntemlerin diğerlerine göre biraz daha pahalı olması yeni bir iş kurmak isteyen kişilerin uygun fiyatlı e-ticaret sitesi kurmak istemesine neden olmaktadır.

 

Genellikle e-ticaret sitesi kurma ücretlerini hesaplarken birçok kişi yalnızca e-ticaret paketi kurma ücretlerini hesaba katar fakat bu durum kişilerin yanlış bütçe planlaması yapmasına neden olur. Çünkü uygun fiyatlı bir e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmelerin göz önünde bulundurması gereken birçok gider kalemi bulunmaktadır.

 

Uygun Fiyatlı E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda e-ticaret ile internetten ürün satacak kişiler için e-ticaret sitesi kurma ücretleri hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece uygun fiyatlı e-ticaret sitenizi nasıl kurabileceğiniz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Şirket Kurma Ücretleri

 

E-ticaret sitesi kurmak için bütçe hesaplaması yaparken kişilerin ilk göz önünde bulundurması gereken gider kalemi şirket kurma ücretleridir. E-ticaret ile internetten satılan her ürün için fatura kesme ve devlete vergi ödeme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle e-ticaret sitesi kuracak kişi ve işletmelerin bu yasal yükümlülüğü yerine getirebilmeleri için şirket kurması gerekir. 

 

Bu noktada kişilerin en çok kurmayı tercih ettiği şirket türleri; şahıs, limited ve anonim şirketler olsa da düşük bütçe ile e-ticaret yapmak isteyenler çoğu zaman şahıs şirketi kurmayı tercih eder. Çünkü şahıs şirketleri hem kuruluş masrafları bakımından daha uygun hem de sağladığı avantajlar bakımından avantajlı bir şirket türüdür. Genellikle bu şirket türünü kurmak isteyenler 500 – 15000 TL arasında bir giderle şirketlerini kurabilmektedir.

 

E-ticaret Paketi Fiyatları

 

E-ticaret sitesi kurma ücretleri her ne kadar kuracağınız site türüne göre farklılık gösteriyor olsa da günümüzde birçok kişi e-ticaret paketi satın alarak şirket kurmayı tercih eder. Çünkü e-ticaret paketleri bir firmanın tüm e-ticaret süreçlerini yönetebileceği modül ve özellikler ile donatılmış paketlerdir. 

 

Ticimax gibi profesyonel bir şekilde e-ticaret sitenizi kurmanızı sağlayan altyapılarda bütçenize uygun e-ticaret paketi bulmanız mümkündür. Genellikle site kurma ücretleri 5000 – 20000 TL arasında farklılık gösterir. Özellikle e-ticaret paketi satın almak isteyen kişiler 12 taksit imkanı ile aylık bütçelerini sarsmadan sitelerini kurabilir.

 

Ürün Stoğu

 

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapacak olan kişi ve işletmelerin her zaman satılacak ürün ve hizmetler bulması gerekmektedir. Bu noktada düşük maliyet ile e-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmeler e-ticarette en çok tercih edilen yöntemler arasında yer alan dropshipping metodu ile satış yapar ve bu da markaların e-ticaret sitesi kurma ücretlerini azaltmalarına olanak tanır.

 

E-ticaret için sermayesi fazla olan kişiler ise çoğu zaman stoklu satış yönelir. Sizler de sitenizi kurmadan önce bir bütçe hesaplaması yapabilir ve bütçenize en uygun e-ticaret paketleri ile sitenizi kurabilirsiniz.

 

Sanal Pos Komisyon Oranları

 

E-ticaret siteleri üzerinden tahsilat gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan şeylerden birisi sanal poslardır. Genellikle sanal posları bankalar veya ödeme sistemleri aracılığı ile temin etmeniz mümkündür. Fakat bu noktada hesaba katmanız gereken önemli unsurlardan birisi de sanal pos komisyon oranlardır. Çünkü bu komisyonlar da şirketlerin karlılığını azaltır. Genellikle sanal pos komisyon ücretleri %0,5 ile %10 arasında farklılık gösterir. 

 

Sizler de sanal pos komisyon oranlarını şirketinizin e-ticaret sitesi kurma ücretleri içerisinde değerlendirebilir ve böylece daha profesyonel bir şekilde bütçe hesabı yapabilirsiniz.

 

Kargo Ücretleri

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren her marka sattığı ürün ve hizmetleri müşterilerine teslim eder. Bu nedenle de işletmeler kargo firmaları ile iş birliği içerisinde çalışır. Genellikle markalar kargo firmaları ile iş birliği yaparak ürün ve hizmetlerini uygun fiyatlar ile müşterilerine gönderme fırsatı yakalar. 

 

Kargo ücretleri çoğu zaman 15 TL’den başlar ve gönderilecek olan ürünün desisine göre artış gösterir. Sizler de bir bütçe planlaması yapmak ve e-ticaret ile internetten ürün satmak için kargo ücretlerini e-ticaret sitesi kurma ücretleri arasında değerlendirebilirsiniz. Böylece site kurma ücretinizi net bir şekilde hesaplayabilir ve site kurmak için ne kadar sermayeye ihtiyaç duyacağınızı anlayabilirsiniz. 

 

Ticimax ile E-ticaret Sitesi Kurma Ücretinizi Azaltın

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizlerde Ticimax’ı tercih edin ve bütçenize uygun e-ticaret paketleri ile e-ticaret sitesi kurma ücretlerini azaltın.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.