Üsküdar Belediyesi Gençlere Hizmet Etmeyi Sürdürüyor

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ OSMANLI İKTİSAT TARİHÇİSİ MEHMET GENÇ’İN ADINI YENİ KÜTÜPHANESİNDE YAŞATACAK

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ 24 SAAT AÇIK İKRAMLI YENİ BİR KÜTÜPHANE PROJESİNİ DAHA İSTANBULLULARIN HİZMETİNE SUNDU

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER:

“KÜTÜPHANESİZ OKULUMUZ KALMADI”

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN:

“MEHMET GENÇ KÜTÜPHANEMİZ 250 BİN ESERLE 7/24 GENÇLERİMİZİN HİZMETİNDE OLACAK”

Üsküdar Belediyesi, kültür, sanat ve spor aktivitelerini herkes için ulaşılır bir hale getirmek amacıyla hayata geçirdiği projeleriyle örnek belediyecilik anlayışını pekiştiriyor. İmzasını taşıyan projelerle Üsküdar’ı bilim, sanat ve kültür merkezi haline dönüştüren Üsküdar Belediyesi, modern yaşamın ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirdiği yeni nesil 24 saat açık ikramlı kütüphane projesi Mehmet Genç Kütüphanesi’ni, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla düzenlenen törenle İstanbulluların hizmetine sundu..

Mehmet Genç Kütüphanesi açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak Türkiye çapında 57 bin 108 okulumuzun tamamında kütüphane yapmak için 26 Ekim 2021 tarihinde Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde 2 ay gibi kısa sürede 16 bin 361 kütüphane yaparak kütüphanesiz okulumuz kalmadı diyebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 28 milyon olan kitap sayısını 60 milyona çıkardık. Proje öncesinde öğrenci başına 1,3 kitap düşerken bugün 3,3 kitap düşmektedir. İnşallah yılsonuna kadar 100 milyon kitabı olan bir eğitim sistemine sahip olacağız. Üsküdar Belediye Başkanımız sayesinde Türkiye’ye örnek olacak şekilde Üsküdar’ı bir kültür, kitap merkezi yapma yolunda yıllardan beri güzel hikayeler, haberler Türkiye’ye yayılıyor. Böylece başka belediye başkanlarımıza da örnek oluyor. Fatih, Zeytinburnu belediyeleri çok güzel kütüphaneler yapmaya başladı. Gençlerimizin 7/24 vakit geçirebilecekleri mekanların örnekleri Üsküdar’da gösteriliyor. Gençlerimizin iyi şeylere erişimini kolaylaştırdıkça ülkemiz güçlenecektir” dedi.

Hilmi Türkmen:

“Kütüphanemizin dört bir yanı gençlerimizin hizmetinde”

Üsküdar Belediyesi’nin imzasını taşıyan kütüphane projelerinin 24 saat açık olarak hizmet verdiğini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Osmanlı İktisat Tarihçisi merhum Mehmet Genç hocamızın adını taşıyan yeni kütüphanemizle de aynı şekilde gençlerin öğrenirken kendilerini geliştirebilecekleri, her türlü olanakları elde edebilecekleri bir ortam yarattık. Gençler burada ders çalışırken ödünç kitap alabilecek, çekimler yapabilecek, video kayıt oluşturabilecekler. Kütüphanemizde görme engellilerimiz için okuma odamız, sanat sınıfımız, küçük bir konferans salonu ve ikram odalarımız mevcut. Bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip kütüphanemizin dört bir yanı gençlerin hizmetinde. Gençlerimize bu kütüphaneye ayak basar basmaz mutlaka “Mehmet Genç kimdir, arkasında nasıl eserler bırakmış?” sorularına yanıt aramalarını tavsiye ediyorum. Hocamızın adının sözde değil yarattığı eserlerle yaşatılması çok anlamlı olacaktır. Kendisinin hayatı kitaplarda, kütüphanelerde, arşivlerde, belgeler arasında hakikati aramakla geçmiştir. Böyle bir büyüğümüzün adının kütüphanemizde yaşatılacak olması Üsküdarımızın kültür sanat merkezi vizyonuna artı bir değer katacaktır” ifadelerinde bulundu.

2 yeni Nevmekan daha geliyor

Mehmet Genç Kütüphanesi’nin İstanbulluların hizmetine kazandırdıkları 9. kütüphane olduğunu söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ın şehrin kültür- sanat merkezi olma vizyonuna yeni değerler katmayı sürdürüyoruz. Bu yıl sonunda Kuzguncuk’ta ve Kandilli’de açacağımız 2 yeni şubeyle Nevmekanlarımızın sayısını 5’e çıkaracağız. Kandilli’de 5 bin metrekarelik bir alanın içinde muhteşem bir İstanbul manzarasına sahip harika bir eseri tamamlayarak gençlerimizin hizmetine sunacağız. Yine Libadiye’de yeni bir kütüphane projemizi de tamamlayacağız. O kütüphanemiz de merhum milletvekilimiz, eğitimci, yazar, ilim irfan sahibi İsmet Uçma’nın adını taşıyacak” dedi.

Bin 500 metrekare alanda 250 bin basılı kitap

Üsküdar Belediyesi tarafından projelendirilen 250 kişi kapasiteli Mehmet Genç Kütüphanesi, bin 500 metrekarelik alanda, 15 bin basılı kitabı İstanbullularla buluşturuyor. Üst düzey teknolojiler kullanılarak tasarlanan kütüphanede konferans salonu, çok amaçlı salon, greenbox, ses kayıt ve kurgu stüdyosu, teknoloji ve görme engelliler sınıfı, sanat, müzik ve meslek eğitim sınıfları yer alıyor. 7/24 açık olarak faaliyet gösteren kütüphanede 24 saat çay, çorba, kahve, kek ikramı sunuluyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.