Ünlü dizi yıldızı Peter Dinklage, Cisco’nun yüzü oldu

Cisco, “niyet”i algılayabilen, siber güvenlik tehditlerini en aza indirgeyen ve zamanla öğrenerek yeni fırsatları açığa çıkaran yeni sezgisel ağı ile “network”ü yeniden yarattı.

Cisco, kurumsal ağ teknolojileri alanında en önemli atılımlardan biri olan niyet algılama odaklı (intent based) ağ çözümlerinin Türkiye tanıtımını gerçekleştirdi. Bu başlangıç, Cisco’nun eylemleri kestirebilen, güvenlik tehditlerini yoldayken durduran, sürekli evrilmeye ve öğrenmeye devam eden sezgisel bir sistem yaratma vizyonunu gerçekleştirdiği anlamına geliyor. Bu sayede şirketler yeni fırsatlar yakalarken; artan bağlantılar ve dağıtık teknoloji çağında, daha önce çözümsüz olan zorlukları çözebilecekler. Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Sinan Yetişgen, “Sezgisel Ağ ile tehditleri daha oluşmadan öngörmek ve engellemek mümkün olacak” diye konuştu.

Cisco’nun İstanbul Raffles Otel’de müşterilerine yarının ağını tanıttığı lansman, Grammy ve Altın Küre ödüllü ünlü oyuncu Peter Dinklage’in oynadığı videonun gösterimi ile başladı. Etkinlikte konuşan Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Sinan Yetişgen, “Biz insanlar olarak bir şeyin doğru ve yanlış olduğunu; nereye gideceğimizi, nasıl gideceğimizi öğrenebiliyoruz ve sezgilerimizle bilebiliyoruz. Peki “ağ”lar da aynısını yapabilseydi? Ağ altyapımız “deneyimlerinden” öğrenebilseydi? Tüm dünyada böyle bir ağı yapabilen tek marka Cisco” dedi.

Yetişgen, 2020 yılı itibari ile şirketlerin yüzde 75’inin dijital dönüşümünü tamamlamış ya da hazırlıklarını yapıyor olacağını ifade ederek, “ağ”ın dijital dönüşümün en önemli bileşenlerinden birisi olduğunu belirtti. “ağ”. Ağın doğru mimari ile buluştuğunda verinin en etkin şekilde kullanılabileceğine dikkat çeken Yetişgen, sözlerine şöyle devam etti: “Böylece yazılımın kendi deneyimlerinden öğrenerek bilgiyi analiz etmesini sağlayabilir; böylece daha hızlı karar alınmasını sağlayabiliriz. Sezgileri ile öğrenebilen ağ alt yapısının en önemli avantajlarından birisi de güvenlikte olacak. Dijitalleşen nesnelerin interneti dünyasında herhangi bir tesiste yüzbinlerce sensörü primitif segmentasyon yöntemleri ile korumamız demek en baştan başarısızlığa uğramamız demek. Deneyimlerinden öğrenebilen bir yazılım ile tehditleri daha oluşmadan ön görmek ve engellemek mümkün olacak.”

Bu ağ şirketleri geleceğe taşıyacak

Bugün yüzlerce cihazla başa çıkmaya çalışan ağ mühendislerinin 2020’de 1 milyon cihazı yönetmesi bekleniyor. Bu ortamda bu yeni altyapı, Cisco’nun ağ iletişimi kavramını yeniden keşfetmek için yıllardır süren araştırma ve geliştirme çabalarının bir ürünü. Cisco CEO’su Chuck Robbins, “Daha sezgisel bir ağ inşa ederek, benzersiz güvenlikte akıllı bir platform oluşturuyoruz. Yeni ağ, hem bugün hem de gelecekte şirketleri ileri götürecek ve dünyanın her yerinden çalışanlar ve kuruluşları için yeni fırsatlar yaratacak” dedi.

İşletmelerin bugün ağ yönetiminde tercih ettiği geleneksel BT süreçleri artık sürdürülebilir değil. Cisco’nun yaklaşımı ise sezgisel bir sistem yaratıyor. Bu sistem sürekli olarak öğrenerek, adapte olarak, otomasyon ve koruma sağlayarak ağ operasyonlarını optimize ediyor ve günümüzün giderek artan tehdit ortamında savunma sağlıyor.

Ünlü dizi yıldızı Cisco’nun yüzü oldu

Popüler dizideki karakteri ile dünya çapında ünlenen ve En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında 2 Emmy ödülü ve aynı dalda 1 Altın Küre sahibi olan Peter Dinklage, Cisco Sezgisel Ağı’nın yüzü oldu. Lansman etkinliğinde ünlü dizi yıldızı Peter Dinklage’ın sezgisel ağı anlattığı tanıtım videosu gösterildi. Dinklage, Cisco Sezgisel Ağı oynadığı videolarda anlattı. Dinklage, videoda Londra sokaklarında yürürken yeni Sezgisel Ağ’ın hayatımızı nasıl değiştireceğini anlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=h2DIqvBcEGw

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.