Ümitcan Uygun’un tahliye edilmesine ilişkin Başsavcılık’tan açıklama geldi

Aleyna çakır soruşturması kapsamında hakkında dava açılan ve sosyal medyada dolaşıma giren videosunda uyuşturucu kullandığının görülmesi üzerine tutuklanan Ümitcan Uygun’un tahliye edilmesine ilişkin Başsavcılık’tan açıklama geldi. Açıklamada ‘Soruşturma evresinde tutukluluk süresi, ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işler bakımından 6 ayı geçemez’ hükmüne işaret edildi.

YouTube video

Ankara’da Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada şüpheli olan Ümitcan Uygun, uyuşturucu madde kullanırken çekilen videonun sosyal medyada yayılmasıyla birlikte ‘uyuşturucu kullanımını özendirmek’ suçundan tutuklanmıştı. Ümitcan Uygun’un tahliye olduğu öğrenildi.

YouTube video

Bunun üzerine sosyal medya ayağa kalktı, Twitter gündeminde en çok konuşulan konu oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin açıklama yaparak neden tahliye edildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada “Soruşturma evresinde tutukluluk süresi, ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işler bakımından 6 ayı geçemez’ hükmü karşısında, şüpheli Ümit Uygun hakkında ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Özendirme’ suçundan verilen tutuklama kararının kaldırılması ve adli kontrol altına alınmasına karar verildiği anlaşıldı” denildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.