Fransa’dan AB ülkeleri için PCR testi düzenlemesi

Fransa’da artık İngiltere, İspanya, Portekiz, Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan ve Hollanda’dan gelen yolculardan, Kovid-19 testi sonucu göstermeleri istenecek.

Fransa’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantıyla mücadele kapsamında, bazı Avrupa ülkelerinden gelenlere de test beyanı artık mecbur. Fransa Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre İngiltere, İspanya, Portekiz, Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan ve Hollanda’dan gelen yolculardan, Kovid-19 testi sonucu göstermeleri istenecek ve uygulama 18 Temmuz Pazar gününden itibaren yürürlüğe girecek.

İngiltere’den gelenlerden son 48 saatte, diğer ülkelerden gelenlerden ise son 72 saatte yapılmış test sonucu talep edilecek.

Uygulama, tek doz Kovid-19 aşısı olanları da kapsıyor.

Ayrıca hangi ülkeden gelirse gelsin, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından tanınan aşılardan (Pfizer, Moderna, AstraZeneca veya Janssen) tam şema uygulanmış yolculara yönelik kısıtlamalar, bugünden itibaren kaldırılacak.

Aşı şeması, hastalığı geçirmemiş kişilerde ikinci doz aşı uygulandıktan 7 gün, geçirenlerde tek doz aşı uygulandıktan 14 gün sonra tam sayılıyor.

Diğer yandan Tunus, Mozambik, Küba ve Endonezya; Fransa’nın ‘kırmızı’ ülkeler listesine alındı.

Fransa Halk Sağlığı Kurumu’nun dünkü verilerine göre, Kovid-19 bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 10 bin 908 artışla 5 milyon 844 bin 249’a yükselmiş; ülkede ‘mayısın sonundan bu zamana kadarki en yüksek günlük vaka sayısı’ kaydedilmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.