Ukrayna istihbaratı tonlarca belgeyi yaktı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a girdiklerini duyurmasının ardından Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın bahçesinde tonlarca belgenin yakıldığı görüntüler dikkat çekti. Ukrayna istihbaratının devlete ait gizli bilgilerin Rusya’nın eline geçmemesi için imha ettiği düşünülüyor.

Rusya-Ukrayna krizinde günlerdir beklenen işgal girişiminde korkulan oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sabah saatlerinde Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus birlikleri kısa süre içerisinde Ukrayna’nın kritik askeri merkezlerine havadan taarruz düzenledi.

Ukrayna, 2 Rus helikopterini vurduğunu ve 2 Rus askerini rehin aldığını açıkladı. Rus askerinin Kiev’e girdiği bildirilirken Ukrayna’nın Melitopol Hava Üssü’nün bombalandığı belirtildi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan istihbarat binasının bahçesinde yükselen alevler ise dikkat çekti.

Ukrayna yerel medyası ve sosyal medyada yer alan görüntülerde Ukrayna Savunma Bakanlığı önünde tonlarca belgenin yakıldığı görülüyor.

Al Jazeera’nin de paylaştığı videoda bir grup asker çuval çuval kağıdı ateşe atarak yok ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.