TRT Dizisi “Halka” dünya ekranlarına hazırlanıyor!

Türkiye’de dizi sektörü büyüme ve dönüşümünü sürdürüyor.

Sektörün en önemli aktörlerinden TRT bu büyümeye paralel olarak, dizilerini dijital platformlarda dünyaya sunmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye’de TV izleme oranları bir çok ülkeye göre yüksek seviyelerde olsa da, izleyicilerin dijitale geçme eğilimini dikkate alan TRT Kurumu ilk hamlesini Halka dizisiyle yapıyor.

TRT 1 için Es Film tarafından hazırlanan Halka dizisi bu sezonun en çok konuşulan yapımlarından biri olmuştu. Özellikle genç izleyici tarafından beğeniyle izlenen iddialı polisiye dizisi Halka, yeni bir kurguyla dijital platformlarda boy gösterecek. Bugüne kadar yayımlanan TRT 1 ekranında yer alan 19 bölüm, daha kısa ve daha dinamik bir hale getirilecek.

TRT, bu amaçla kurguda uluslararası bir isim olan Mark Davis ile anlaştı. Mark Davis, daha önce birçok önemli sinema ve dizi projesinde yer almış, Sherlock, Black Mirror, Taboo gibi Türk izleyicisinin de takip ettiği yapımlara imzasını atmış bir isim.

Geçtiğimiz günlerde, Halka dizisinin tüm bölümleri Londra’ya iletildi ve Mark Davis kurgu çalışmalarına başladı. TRT ekranlarında ortalama 130 dakika süre ile yayınlanan Halka’nın dijital versiyonu 50’şer dakikadan oluşacak.

Halka; Nazan Kesal, Ahmet Mümtaz Taylan, Burak Sergen, Serkan Çayoğlu, Kaan Yıldırım, Hande Erçel ve Hazal Subaşı’dan oluşan güçlü oyuncu kadrosuyla adından söz ettirirken özellikle sosyal medyada geniş bir fan kitlesine sahip.

blank

Halka Dizisinin Konusu

İki genç adam, iki farklı insan, iki kurban; bambaşka yerlerden gelip, yan yana durarak, inat ve öfkeyle kader sandıkları, tesadüf saydıkları bir kumpasla savaşıyorlar. Uzakta kalan ve uzayıp gelen bir geçmişin peşine düşüyorlar. Eski defterlerin, kirli davaların, büyük ve küçük yalanların hesabını soruyorlar. Mafyanın, paranın, entrikanın konuştuğu ve sustuğu bir hayatın içinde sürükleniyorlar.

Halka ismi, üç halka simgesiyle bilinen bir suç şebekesinden gelmektedir. Halka’nın en temel özelliği, her bölümde artan muammalı temposu ve klasik mafya anlatılarının aksine kadınların güçlü olduğu, yönetip yönlendirdiği bir karakter içeriği taşımasıdır. Hikâyenin kahramanları Halka’nın mağduru olduklarını öğrenerek, örgütle mücadeleye girişen Kaan ve Cihangir’dir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.