Teknoloji devi iPhone modellerindeki fiyat politikası nedeniyle suçlu bulundu

Apple’ın Rusya’da iPhone’ların fiyatlandırması konusunda hakim karşısına çıktığı dava sonuçlandı. Şirket izlediği fiyat politikasından dolayı suçlu bulundu.

Karar Rusya’nın Federal Antitekel Servisi (FAS) tarafından alındı.

FAS tarafından yayınlanan yazılı açıklamada Apple’ın Rusya’da hizmet veren yan kuruluşunun minimum iPhone fiyatını belirlerken tekel yasasını çiğnediği bilgisine yer verildi.

Aynı açıklamaya göre, Apple Rusya, ülkede bir firma iPhone fiyatından indirime gittiğinde bunu engelleyerek sabit fiyat politikası izliyordu.

Başka bir deyişle eğer Rusya’daki bir Apple satıcısı iPhone modellerinde indirim yapmaya kalkarsa, resmi bir istek ile Apple fiyatın tekrar yükseltilmesini talep edebiliyordu.

FAS tarafından alınan bu karar ile Apple’ın bu hakkı elinden alınması yönünde atılan ilk adım olarak dikkat çekiyor.

Apple’ın söz konusu karara itiraz etmesi için 3 ayı bulunuyor. Kararın değişmemesi durumunda ABD merkezli şirkete Rusya satışlarının yüzde 15’i oranında ceza verilebileceği belirtiliyor.

Daha önce başka bir teknoloji firması Google benzer bir sebepten dolayı Rusya’da yaklaşık 7 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.