‘Suveyda’ Filmi Ücretsiz Halk Gösteriminde İzleyicisiyle Buluştu

Nevşehir Belediyesi, 1930’lu yıllarda hafız olmaya çalışan bir çocuğun gözünden Türkiye’nin bir döneminde yaşananları ele alındığı Suveyda Filmi’ni, Nevşehirlilerle buluşturdu.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ‘Suveyda’ filmi için ücretsiz halk gösterimi gerçekleştirdi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan gösterime Nevşehirliler büyük ilgi gösterdi. Filmi Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Belediye Başkan Yardımcıları Ersin Erol ve Furkan Feralan’da izledi.

Reis Bey”, “Kavanozdaki Adam”, “Kelebekler Sonsuza Uçar”, “Yalnız Değilsiniz”, “Anka Kuşu” ve “Sevda Kuşun Kanadında” gibi önemli yapımlara imza atan usta yönetmen Mesut Uçakan’ın 15 yıl aradan sonra vizyona giren filmi, hafız olmak isteyen 11 yaşındaki Hadim’in öğrenme aşkı, azmi, umudu, hayalleri ve Süleyman Peygamber gibi kuşdili öğrenme çabalarını konu alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.