Bergama’da hayvan otlatma sezonu açılışına muhteşem tören

Törene Katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Belediye Başkanı Hakan Koştu ve katılımcılar çoban keçesi giydi otlatma sezonu açtı

Bergama Kozak Yaylası Çamavlu Merası’nda otlatma sezonu düzenlenen törenle açıldı. Törene katılan İzmir Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ülke gündemi, tarım, hayvancılık ve Bergama’da devam eden vizyon projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’da şenlik havasında gerçekleştirilen Çamavlu Merası Töreni’ne katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, otlatma sezonu açılışının bölgedeki hayvancılığın gelişimi için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Kozak Çamavlu Mahallesi’nde bir şenlik havasında gerçekleştirilen törene İzmir Milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, muhtarlar, Cumhur İttifakı AK Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, MHP Bergama İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, İzmir, çevre il ve ilçelerden protokol üyeleri, tarım ve hayvancılık işletme sahipleri, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MİLLETVEKİLİ, GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAMZA DAĞ RAKAMLARLA TARIM VE HAYVANCILIĞI ANLATTI;

“TÜRKİYE HER İKİ ALANDA DA HATIRI SAYILIR BİR YERDE DURUYOR” DEDİ

Törenin açılışında bir konuşma yapan İzmir Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türkiye’deki büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısından tarım ve tarıma dayalı ihracat rakamlarına kadar birçok açıklamada bulundu.

Türkiye’de 18 milyon büyükbaş hayvan sayısı olduğuna, kanatlı hayvan varlığının 251 milyondan şuan itibariyle yaklaşık 400 milyon rakamına ulaştığına, Arılı kovanın 4.1 milyondan 8.7 milyona yükseldiğine bu artış oranlarının nüfus artış oranından kat kat fazla olduğuna dikkat çekti.

DAĞ, RAKAMLARI AB İLE KARŞILAŞTIRDI

Konuşmasında Türkiye için verdiği rakamları Avrupa Birliği ile de karşılaştıran Hamza Dağ, “Büyükbaş hayvan sayısı AB’nin tamamında 40 milyon civarında. Bu rakamın en çoğu 17 milyon ile Fransa’da bunuyor. Ülkemizde ise 18 milyon büyükbaş hayvan sayısı var. Küçükbaş hayvan sayısında da Avrupa’da en yakın İspanya’nın üç misli bir hayvan varlığı ülkemizde bulunuyor. Daha iyisini yapmak durumundayız. Çünkü özellikle Pandemi, Kuraklık ve Ukrayna-Rusya savaşı bize gösterdi ki; dünyanın bir yerinde ‘Buğday, Arpa, Et var alırız.’ demek artık bugün çok kolay değil. Bundan sonrada kolay olmayacak. Yani çok param var. Gıda sorunu yaşamam diyenler bizim yıllarca bu alanda yapmış olduğumuz desteklerin ne anlama geldiğini şimdi daha iyi anlarlar. Tarımın üretimle alakalı verileri sürekli büyüdüğü gibi aynı zamanda neredeyse her alanla alakalı desteklerimiz devam ediyor. Bugün Türkiye tarımda yüzde 136 fazla veren bir konumdadır. Bu veriler AB’de yüzde 88, ABD’de yüzde 78, Çin’de ise yüzde 47 civarında. Bizim bu alandaki varlığımızı daha da artıracak çalışmalarımızı fazlasıyla yapmamız lazım” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIKTAKİ İHRACATIN 2,5 MİLYAR DOLARI İZMİR’DEN

Konuşmasında İzmir’in tarım ve hayvancılık rakamlarını da açıklayan Dağ, “İzmir’imize geldiğimizde 781 bin büyükbaş, 933 binde küçükbaş hayvanımız var. Yılda 1 milyon 200 bin ton süt üretimi, 40 bin ton da et üretimi gerçekleştiriyoruz. Yani ülkemiz ekonomisine, tarımına bu şekilde katkı sağlıyoruz. Yaklaşık 10 gündür Bayındır Çiçek Festivali, Urla Enginar Festivali, Menemen Çilek Festivali ve bugünde Bergama’da Çamavlu Mera Otlatma Sezonu açılışı yapıyoruz. Neredeyse 10 gündür yaptığımız bu işler bu alandaki hassasiyeti ortaya koyduğumuz işler. Yani üretimi ne kadar artırırsak, üretime ne kadar katkı sağlarsak o kadar geleceğimiz daha iyi olacaktır. Bizim yılda 25-26 milyar dolar tarımda, hayvancılıkta ihracatımız var. Bunun 5.5 milyar dolarını Ege Bölgesi, 2,5 milyar dolarını da İzmir karşılıyor. Kendimize bu alanda yetmeye hem de ihtiyacımız fazlasını yurt dışına satmak suretiyle ülkemize katma değer sağlamaya bundan sonrada devam edeceğiz” dedi.

ÇAMAVLU MERA PROJESİ VE DESTEĞİNE DEVAM SÖZÜ

Konuşmasında 6 yıl önce başlayan Çamavlu Mera Projesi’ne devam ve destek sözü açıklamasında bulunan Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “2016 yılında başlayan ve altı yıldır devam eden Çamavlu Mera Projesi’ni yine devam ettireceğiz. Mahallemizdeki hayvan varlığı sayısı 2.500. İnşallah önümüzdeki yıl geldiğimizde bu sayının 5 bin olduğunu duymak bizi de mutlu ve memnun edecektir. Hem mera desteklemeleri ile ilgili, hem mera yargı süreci ile ilgili hem de TMSF’ye geçen Çamavlu Peynir Üretim Kooperatifi ile ilgili muhtarlığımızın talepleri oldu. Bu taleplerinde takipçisi olacağız” dedi.

HAMZA DAĞ; “BERGAMA’YA VE BELEDİYE BAŞKANIMIZ HAKAN KOŞTU’YA DESTEĞİMİZ TAM, DEVAM EDECEK”

Konuşmasında 3 yıldır Bergama’da hizmet ürettiklerine işaret eden Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Belediye Başkanımız Hakan Koştu çalışmaya devam ediyor. Daha önceden müjdesini verdiğimiz onay süreçlerini geçen Serbest Bölge’de (BASBAŞ) hızla o bölgenin çevrelemesi yapılıyor. Allah’ın izni ile en yakın zamanda Aşağıkırıklar mevkisinde fabrikaların yapılmaya başlandığını göreceğiz. Onlarca fabrika kurulmuş olacak. Bu fabrikalar ihracat yapan fabrikalar halini alacak. Bölgemize sağlayacağı en büyük katkıda istihdam alanında olacak. Yine bu bölgemizden Serbest Bölge’de yatırım yapmak isteyen iş adamlarımız olursa, biz onların önünü açmakta da hiç geri durmayacağız” dedi.

BERGAMA ÇEVRE YOLU 2022 YILI SONDA HİZMETE GİRECEK

Tören öncesi heyet halinde, Bergama çevre yolunda yapılan çalışmaları incelediklerine işaret eden Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Alt yapı çalışmaları büyük oranda bitmiş vaziyette. Yolun sanat yapıları ve istinat duvarları bitmiş vaziyette. Asfaltlama çalışmasına başlanması gerekiyor. Buradan da Bergama Çevre yolu ile ilgili müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah 2022 yılı sonunu 31 Aralık itibariyle Bergama çevre yolunu hizmete açmış olacağız” dedi.

DAĞ; “BUGÜN ATATÜRK HAVALİMANI’NDA OLDUĞU GİBİ BERGAMA MİLLET BAHÇESİ’DE SİYASETE MALZEME YAPILMAYA ÇALIŞILDI”

Konuşmasında Bergama’nın vizyon projesi Millet Bahçesi’ne değinen Dağ, “Uzun süredir devam ettirdiğimiz, başından beri takip ettiğimiz ve birçok merhaleyi geçirdiğimiz Bergama Millet Bahçemiz alanının Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devri, yıkılan 14 Eylül Stadyumu yerine yeni stadyum için yer ayrılması gibi uzun yazışmaların olduğu süreci tamamladık. Bu süreçler ciddi bir zaman aldı ve bu süreçleri geçirmiş olduk. Sonrasında ihale sürecimiz, bir takım sorunlar ve son dönemdeki fiyat artışlarından ihalenin feshi oldu. Biz ve Belediye Başkanımız Hakan Koştu tarafından bu süreçlerin takibi yapıldı. Bu süreçler içerisinde ne yazık ki Millet Bahçesi Projemiz, başka siyasi partiler tarafından hep siyasete malzeme yapılmaya çalışıldı. Biz ne zaman bir icraat yapsak, milletimize faydalı bir icraat ortaya koyalım dediğimizde; birileri eylemler, açıklamalar suretiyle yada dava süreci ile buna engel olmaya gayret ettiler. Bergama Millet Bahçesi’nde de bu böyle oldu. Bugünlerde İstanbul’da Atatürk Havalimanı ile ilgili de aynı süreci ülke gündemi olarak yaşıyoruz. Bu durumu biz Bergama’da neredeyse bir yıldır yaşıyoruz. Bu süreçleri geçirmiş olduk. Hem bölgedeki esnaflarımızı da mağdur etmeden bu süreci geride bırakacağımız önlemlerimizle şimdi 10 Haziran’da Millet Bahçemizin ihalesi yeniden yapılacak. Ve hızla yapımını tamamlayıp, Bergamalı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Konuşmaların ardından dualar edildi, Halk Oyunları Gösterileri eşliğinde bir şenlik havasında kurdele kesildi. Hayvanlar meraya salındı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.