Sosyal medyada sahte hesap en çok eski sevgili için açılıyor

Araştırma, öğrencilerin sosyal medyada en çok eski sevgililerini takip etmek için sahte hesap açtığını ortaya koydu.

İstanbul’daki 38 üniversiteden bin 88 öğrencinin katılımıyla yapılan araştırma, öğrencilerin sosyal medyada en çok eski sevgililerini takip etmek için sahte hesap açtığını ortaya koydu.

İstanbul Üniversitesi ile İnsan Toplum ve Teknoloji Derneği iş birliğiyle İstanbul’daki 38 üniversiteden bin 88 öğrencinin katılımıyla “Sosyal Ağlarda Sahte Hesap Kullanım Eğilimi Araştırması” yapıldı.

Araştırma, katılımcı öğrencilerin yüzde 25,8’inin sahte hesap kullandığını, yüzde 3,2’sinin de sahte hesap açmayı düşündüğünü ortaya koydu.

Katılımcıların yüzde 41’inin “eski sevgiliyi rahat takip edebilme”, yüzde 31’inin “sevmediği/bozuştuğu arkadaşı rahat takip edebilme”, yüzde 21,5’inin “aile/akrabadan gizlenme”, yüzde 21,5’inin “oyunlarda ekstra fayda sağlama” ve yüzde 19,9’unun “siyasi görüşü daha rahat ifade edebilme” amacıyla sahte hesap açtığı tespit edildi. Ntv

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.