ŞOK! ‘Rusya katliama hazırlanıyor’ iddiası

İngiliz basını, batılı yetkililere dayandırdığı haberinde, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin üçüncü gününde Putin’in ‘tüm bombaların babası’ olarak adlandırılan yüksek güçlü termobarik silahlara başvurabileceğini öne sürdü. Yetkililer ayrıca, Kiev’in düşmesi durumunda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve bakanlarının da öldürülebileceğini iddia etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinin üçüncü gününde çatışmalar şiddetlenirken, Batılı savaş yetkililerinden ürküten bir uyarı geldi. Yetkililer, bu gece, Ukrayna’ya yönelik saldırıları çıkmaza girerse Rusya’nın cesetleri buharlaştıran ve iç organlara zarar veren süper silahlar kullanabileceğini öne sürdü. Yapılan açıklamada, Putin’in ‘tüm bombaların babası’ olarak adlandırılan yüksek güçlü termobarik silahlara başvurabileceğinden korktukları ifade edildi.

Bugün de Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus birliklerin askeri hedeflere saldırmak için hava ve gemilerden ateşlenebilen Cruise füzeleri kullandığını iddia etti.

‘ZELENSKİY ÖLDÜRÜLEBİLİR’

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Batılı yetkililer, bombanın, yüksek sıcaklıkta bir patlama oluşturmak için çevreleyen havadaki oksijeni kullanarak çalıştığını ve bunun da onu geleneksel bir silahtan çok daha ölümcül hale getirdiğini belirtti.

Batılı yetkililer, Rusya’nın Kiev’i ele geçirmeleri halinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve bakanlarını da öldüreceğini öne sürdü. Ayrıca Rusya’nın binlerce donanma personelini Ukrayna’da karaya çıkarmak için büyük bir amfibi saldırı başlatmaya hazırlandığı da iddia edildi.

ATOM BOMBASI KADAR TAHRİP EDİYOR

Termobarik silahlar aynı zamanda vakum bombaları olarak da biliniyor. Termobarik bomba, nükleer olmayan, ancak ısıya dayalı basınçla işleyen bir bombadır. Bombanın petrol ve hava bileşiminden oluşan patlama düzeneği, oluşturduğu basınçla küçük bir atom bombasına denk bir tahrip gücüne sahiptir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.