İsveç ve Finlandiya, Rusya’nın tehdidine cevap verdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın “Finlandiya ve İsveç’in öncelikle bir askeri blok olan NATO’ya katılımı, ülkemizin yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır.” sözlerine İsveç ve Finlandiya’dan yanıt geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasının “sonuçları olacağı” uyarısında bulunmuştu. Açıklamanın ardından İsveç ve Finlandiya, Rusya’nın tehdidine cevap verdi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Finlandiya’da NATO üyeliği konusundaki tartışmanın “Ukrayna’daki savaşın başlamasının ardından değiştiğini” açıkladı.

İsveç Başbakanı Mangdalene Andersson ise, İsveç’in güvenlik politikalarına kendilerinin karar vereceğini vurgulayarak NATO’ya girmeyi düşünmediklerini bildirdi. Başbakan Andersson yaptığı açıklamada, İsveç’in güvenlik politikalarına kendilerinin karar vereceğini belirtti.

NATO’ya girmeyi düşünmediklerini aktaran Andersson, Rusya’nın İsveç sınırlarında endişe verecek bir tehdidinin ve askeri hareketliliğinin olmadığını ifade etti.

FİNLANDİYA’DAN YANIT

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise Finlandiya’da NATO üyeliği konusundaki tartışmanın “Ukrayna’daki savaşın başlamasının ardından değiştiğini” söyledi.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı ise “NATO’ya katılmak isterlerse İsveç ve Finlandiya’ya kapılar açık” açıklaması yapmıştı.

Finlandiya ve İsveç NATO üyesi olmamalarına rağmen Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinin ele alındığı dünkü NATO Olağanüstü Zirvesi’ne katılmıştı.

RUSYA: SONUÇLARI OLUR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, düzenlediği basın toplantısında, Finlandiya ve İsveç’in olası NATO üyeliklerine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Ülkelerin güvenliklerinin, başka ülkelerin güvenliği pahasına inşa edilmemesi gerektiğini savunan Zaharova, “Finlandiya ve İsveç’in öncelikle bir askeri blok olan NATO’ya katılımı, ülkemizin yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır.” ifadesini kullanmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.