ŞOK! Çanakkale’de şehitliklerin yanında orman yangını!

Çanakkale Kara Savaşları’nın yaşandığı, şehitliklerin ve anıtların bulunduğu Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda orman yangını çıktı. Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyü yakınlarında başlayan yangının iki koldan yayıldığı belirtildi.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Behramlı köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Bölgeye çevre illerden de itfaiye ekiplerinin sevk edildiği öğrenildi. Akşam 22:30 sularında çıkan yangının henüz kontrol altına alınamadığı ve rüzgarın da etkisiyle daha da büyüdüğü belirtiliyor.

Çanakkale İskelesinden bölgeye Gestaş feribotları ile itfaiye ekiplerinin sevki sürüyor.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekipler de yangın alanına doğru hareket ediyor.

YANGIN BEHRAMLI’YI TEHDİT EDİYOR

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yangının rüzgarın etkisi ile Behramlı köyüne doğru ilerlediğini belirtti. Alevlerin yerleşim yerine yaklaşık 400-500 metre mesafede olduğunu bildiren Gökhan, söndürme çalışmalarının karadan devam ettiğini söyledi.

Behramlı köyü muhtarı Tahir Kuşgöz ise NTV yayınında yangının köye yaklaşık 1500 metre uzaklıkta olduğunu söyledi. Kuşgöz 400 kişinin yaşadığı Behramlı köyünden şu an için bir tahliyenin söz konusu olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.