Sermaye Piyasası’ndan yatırımcılara destek

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı basın açıklamasındaki adımlar kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu’ndan da yatırımcılara destek geldi. Şirketlerin yurt dışında sermaye piyasası aracı ihracı yoluyla fon temin etmelerini teşvik etmek amacıyla ilgili ihraçlarda SPK tarafından tahsil edilen ücretlerde indirime gidildiğini duyurdu.

İSTANBUL (İGFA) – Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın dün gece resmi hesabından yayınladığı basın açıklamasında yer alan adımlar kapsamında “Finansal İstikrarın Güçlendirilmesine Yönelik Tedbirler Hakkında” iki ayrı açıklama yaptı.

SPK, yurt içine gerçekleştirilen halka arzlarda yurdışından fon teminin özendirmek için atılan yeni adımları açıkladı.

Buna göre, şirketlerin yurt dışında sermaye piyasası aracı ihracı yoluyla fon temin etmelerini teşvik etmek amacıyla ilgili ihraçlarda SPK tarafından tahsil edilen ücretlerde indirilme gidildi.

Halka açık olmayan şirketlerin yurtdışında paylarının ihraç edilmesi işlemlerinde kurul ücreti alınmayacağı bildirildi.

BORSA İSTANBUL’DA ‘EMTİA PAZARI’

SPK’dan aynı saatlerde yapılan bir başka açıklamada ise, Borsa İstanbul nezdinde “Emtia Pazarı” kurulduğu duyurularak, altın sertifikası ihracına ilişkin çalışmalara başlandığı kaydedildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.