Sefirin Kızı dizisinde bekaret ve gerdek sahneleri tepkilere neden oldu

Dün akşam Star TV’de başlayan Sefirin Kızı dizisi ilk bölümünde yer alan bekaret ve gerdek sahneleriyle sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Star TV ekranlarında yayın hayatına başlayan başrollerini Neslihan Atagül ve Engin Akyürek’in paylaştığı Sefirin Kızı dizisi ilk bölümüyle dün akşam ekranlara geldi. Çocukluk aşkı Sancar ile evlenen Nare evlendikleri gece aniden ortadan kayboldu. 9 yıl sonra Sancar’ın düğününde ortaya çıkan Nare, yanında kızını da beraberinde getirdi. Dizide gerdek gecesi ve bekaret sahnesi kelimeleri sık kullanıldığı için Twitter’da tepki geldi. 150 dakikada 12 kez gerdek gecesi sözcüğü kullanıldı.

İlk bölümde gerdek gecesinde Nare’nin bakire olmadığını anlayan Sancar sinir krizi geçirdi. Bu sahne sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.

Bir kullanıcı “Bekaret üzerinden kadını aşağılamadan da senaryo yazabilirsiniz senaristler! Namus kavramını o kadar çok kadınlara yüklüyorsunuz ki çevrenizdeki namussuz erkekleri göremiyorsunuz” derken, başka bir kullanıcı “Destansı aşk diye güzelleme yaptığınız rezilliğe tüküreyim. Sırf reyting için şu sahnelerin yazılıp, çekilip, oynanması utanç verici. Siz cebinizi doldururken bu ülkede kadınlar ölüyor. Bakire çıkmadı diye kadına yapılan muamele mide bulandırıcı. Zihniyetiniz batsın” yazdı.

Bir başka Twitter kullanıcısı ise “Haklısınız erkekler kadınlara bundan çok daha kötü şeyler yapıyor. Bunun bir dizide göze sokulması değil sorun. Sorun böyle bir şerefsizin ilerde ‘Kalbi temizdi, çok sevdi, kıskandı, delirdi’ denilip yaptıklarının güzellenecek olması, bu ikisine aşk yazılacak olması” dedi.

Neslihan Atagül’e sosyal medyada yorum yağdı! Sefirin Kızı ortalığı yıktı!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.