RTÜK’ten Halk TV’ye Ayşenur Aslan cezası

RTÜK üyesi İlhan Taşcı RTÜK, “Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle Halk TV’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi” açıklamasını yaptı. RTÜK Üst Kurulu, ayrıca KRT TV, Flash Tv ve TGRT Haber TV kanallarına da üst sınırdan ceza kestiğini duyurdu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, bugün yapılan üst kurul toplantısında alınan Halk TV kararına ilişkin açıklama yaptı.

Taşcı, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

blank

KRT, FLASH TV VE TGRT HABER TV’E ÜST SINIRDAN CEZA

Öte yandan RTÜK’ten yapılan açıklamada, yasa ihlali yaptığı tespit edilen TV programlarının yayınlandığı televizyon kanallarına uygulanan program durdurma ve idari para cezası yaptırımlarına yer verildi.

KRT televizyonunda yayınlanan “Olağan İşler” programında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yasa dışı kişi ve ilişkilerle birlikte anılması ve dayanağı olmayan bazı iddiaların gündeme getirilmesi sebebiyle 6112 sayılı Yasa’da geçen yayıncılık ilkelerinin ihlali edildiğine karar verildi.

Üst Kurul, KRT’ye üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

Flash TV’de yayınlanan “Al Sana Haber” isimli programda Erkan Özerman’ın, programda konu edilen kişiler hakkında ağır hakaret ve küfürleri seslendirdiğini belirleyen Üst Kurul, yayıncı kanala üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

TGRT Haber TV kanalındaki “Ekrem Açıkel ile Ana Haber” programı hakkında hazırlanan raporda, sunucunun Türkiye’de yapılan reyting ölçümleri ile verdiği yanlış bilgilerin tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini ihlal ettiği ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olduğu değerlendirildi.

Üst Kurul, yayıncı televizyona üst sınırdan idari para cezası verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.