Reusters kırmızı kodla duyurdu! Koronavirüs aşısı bulundu!

Oxford Üniversitesi koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının başarılı olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada aşının uygulandığı deneklerin bağışıklık kazandığı belirtildi. Reusters haber ajansı gelişmeyi abonelerine kırmızı kodla duyurdu

Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının üçüncü faz insanlı denemelerinden iyi haber geldi. Araştırmacılar aşı sayesinde insan vücudunun virüse karşı kendini korunacak bağışıklığı gösterdiğini açıkladı.

Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu haberde, 3. faz insanlı aşı denemelerinde 8 bin kişinin aşılandığı belirtildi. Ancak araştırmaya liderlik eden Oxford’lu bilim insanları aşının piyasaya sürülmesi için sonuçların yeterince etkili olması gerektiğini ifade etti.

EN KÖTÜYE HAZIRLIKLI OLUNMASI GEREK

Aşının piyasaya çıkışı için net bir tarih verilmezken araştırmacılar, aşının kış aylarına yetişemeyecekmiş gibi hareket edilmesi ve en kötüye hazırlıklı olunması çağrısında bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.