Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Engelsiz Atölye’yi ziyaret etti

Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Engelliler Haftası dolayısıyla 13 Mayıs 2022 Cuma günü Ödemiş Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Atölye’yi ziyaret etti. Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Vekili Büşra Üçler, Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen buluşmada özel öğrencilerin yaptığı el sanatı ürünleri ilgi odağı oldu.

Hem farkındalığı hem de dayanışmayı artırmak amaçlandı
Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Engelsiz Atölye’yi ziyaret etmeye karar verirken aynı zamanda atölyenin temel ihtiyaçlarına da odaklandı. Bu kapsamda kurs programının günlük işleyişinde lazım olabilen birçok ürünün temini için bir dayanışma hareketi başlatılırken, gerçekleştirilen ziyarette aynı zamanda bu hediyeler öğrencilere ulaştırıldı.

Öğrencilerin eserleri incelendi
Bengisu Mahallesi Katlı Otopark altında Ödemiş Belediyesi’nce tahsis edilen mekanda faaliyetlerini sürdüren Engelsiz Atölye’ye yapılan ziyarette öncelikle Gençlik Meclisi gönülleri ve öğrenciler birbiriyle tanıştı. Ardından birbirinden güzel eserler konuklar tarafından incelendi. Birçok materyalden üretilen eserler arasında akrilik boya ile yapılan resimler, seramik ve kilden yapılan hediyelik eşyalar, çalı süpürgesinden üretilen duvar süsleri dikkati çekti.

Birlikte kitap okuma saati yapıldı
Öğrencilerin eserlerinin incelenmesinin ardından Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Vekili Büşra Üçler, öğrencilere ve konuklara kitap okudu. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve savaştığı cepheleri özel öğrencilere uygun şekilde anlatan bir kitabı seslendiren Üçler, öğrencilerden ve konuklardan alkış aldı.

Genel Sekreter Yücel Uğur Uçar, eğitmenlerden bilgi aldı
Ödemiş Kent Konseyi Genel Sekreteri Yücel Uğur Uçar, atölye eğitmenleri Rahşan Ak ve Vildan Akseki’den atölyedeki öğrencilerin durumu ve günlük işleyiş hakkında bilgi aldı. Buna göre yaşları 22-46 arasında değişen 7 öğrencinin engellilik dereceleri ve türleri de çeşitlilik gösteriyor. Öğrencilerin sosyalleşmesine ve hayata tutunmasına katkı yapmaya çalışan atölyenin işleyişi de öğrencilerin durumu dikkate alınarak belirleniyor. Günlük programda yürüyüş saati, el sanatı eğitimi, kitap saati ve bolca oyun yer alıyor.

Üçler: “Ziyaretlerimize devam edeceğiz.”
Gençlik Meclisi gönüllüleri ve atölye öğrencileri arasında kaynaşmanın sağlandığı ve renkli diyaloglara sahne olan buluşmanın son kısmında duygu ve düşüncelerini belirten Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Vekili Büşra Üçler, “Farkındalık günlerinde gerçekleştirilen etkinlikleri değerli buluyorum. Biz de meclis olarak duyarlılığımızı ortaya koymak konusunda hassasiyet gösteriyoruz, lakin özellikle toplumda dezavantajlı şeklinde tanımlanan gruplar için bir şeyler yapmak adına yalnızca farkındalık günleriyle yetinmemeliyiz. Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak engellilerin hayata katılımını ve kent kısımlarına erişimini her daim gündemde tutmak için çalışacağız. Engelliler haftasında burada olmak bizim için mutluluk sebebi. Bunun daha da anlam kazanması için farklı zamanlarda da buraya ziyaretlerimiz olacak. Burada tanışma fırsatı bulduğumuz özel bireylerimizin yetenekleri ve gayretleri bizde hayranlık uyandırdı. Ayrıca atölye eğitmenlerimiz Rahşan Ak ve Vildan Akseki’ye gösterdikleri özveri ve gayret için meclisimiz adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.