Netflix’ten kullanıcılarına uyarı! Gönderilen zarfı açmayın!

Ev ve iş yerlerine gönderilen logolu zarflar büyük bir güvenlik riski doğuruyor.

Netflix kullanıcılarının ev ve iş yerlerine gönderilen logolu zarfların içinden çıkan USB hafıza kullanıcılar için büyük bir güvenlik riski doğuruyor.

Netflix Türkiye’nin adını kullanan hackerlar hazırladıkları kişiye ya da şirketlere özel zarfları ilk olarak bazı şirketlere göndermeye başladı.

USB bellekler kendilerini bilgisayara klavye olarak tanıtıp küçük bir yazılım yüklüyorlar. Bu yazılım sayesinde bilgisayar, kolayca uzaktan erişime açılıyor. Aynı anda çok sayıda bilgisayara, bağlı olduğu bütün ağdaki cihazlara ulaşmak da mümkün.

blank

Benzer bir olay, yaklaşık 2 yıl önce Avustralya’da da yaşanmış, Netflix logolu casus USB bellekler şirketlerin ağlarına erişmek için kullanılmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.