Netflix, BluTV, Exxen, puhutv, Amazon Prime gibi dijital platformlara bir rakip daha geliyor

Yeni bir dijital platform geliyor! Sahibi kim, hangi ünlü isimler içerik üretecek?

Türkiye’de yayın yapan dijital platformların sayısı her geçen artmaya devam ediyor. Netflix, BluTV, Amazon Prime, puhutv gibi dijital içerik platformlarının arasına 1 Ocak 2021’de Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen’de katılacak.

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, yepyeni bir içerik platformunun yayına başlayacağını köşesinde duyurdu.

Sina Koloğlu’nun ilgili yazısı şöyle;

YENİ İÇERİK PLATFORMU GELİYOR: GAİN

Filli Boya’nın eski sahibi Gözde Akpınar’ın sahibi olduğu Gain Medya’nın dijital platformu Gain, yayına başlıyor. Başında Cem Aydın var. NTV’de uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptı. ‘Çevrim içi içerik platformu’ olarak değerlendiriliyor. Aydın, “Televizyonun telefona uygulanması” olarak da tarif ediyor. 30 Aralık’ta IOS ve Android için geliştirilen uygulama üzerinden tüm mobil aygıtlardan ulaşılabilecek. Dikey formatta olacak. Peki neler olacak ve yayın felsefesi nedir?

HEM EĞİTMEK HEM EĞLENDİRMEK

Şimdi burun kıvıracaklar… Ama bu çok önemli. ‘Gelişigüzel içeriklerden sıkılanlar için’ aslında bir mesaj. ‘Bağımsız içerik farklı düşünceler özellikle kadınları önemseyen bir video izleme deneyimi vadediyor’ diye tanıtmış kendini. Malum internet ortamı ‘ergen ağırlıklı çalışıyor’ şarkıdan sohbete içerikler böyle. Gain bunun dışındakiler için ama ergende takılabilir genişlikte bir içerik sunuyor.

‘FENOMENLER GEÇİDİ’

Öyle oluyor internet ortamında. Bizim yaşımız geçkin olduğundan yetişemiyoruz. Yeni yeni tanışıyoruz böyle yazı vesileleriyle. ‘Uberkuloz Berk Keklik’ kardeşimiz var mesela. Twitter ortamında ‘kısa skeçlerine’ denk geldim. Zeki espriler bulan kendi kuşağının sesi bir kardeşimiz çok izleniyor. Müziklerini severek dinlediğim ‘Büyük Ev Abluka’dan ve de oyuncu Bartu Küçükçağlayan ile Melikşah Altuntaş bu platformda olacak. Artık ‘Mücbir Sebepler’ mi olur başka bir proje mi göreceğiz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.