Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında, katıldıkları televizyon kanalındaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Soruşturmanın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın talimatıyla başlatıldığı öğrenildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İÇ SAVAŞ ÇAĞRISINDA BULUNDU

Sabah’tan Kenan Kıran’ın haberine göre: Uğur Dündar’ın Halk TV’de yayımlanan Halk Arenası’na konuk olan Metin Akpınar, iç savaş çağrısında bulundu ve “Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler” iddiasında bulundu.

AK PARTİ TABANINA HAKARET

Uğur Dündar’ın “Ülkedeki kutuplaşmayı aşmazsak sonumuzun hiç iyi olmadığını düşünüyorum.” cümlesi üzerine söz alan Metin Akpınar, AK Parti tabanını “artarak çoğalan bir gergedan virüsü” tanımlayarak hakaret etti. “Ülkemizdeki gergedanlar yalnızca faşizmin ayak sesleri anlatan postallı gergedanlar değil; kökten dincilik gergedanları, etnik/kimlik ayrımcı gergedanlar ve onların bazı kollarıyla müthiş bir gergedan nesli büyüdü” iddiasında bulundu.

Akpınar, Türkiye’deki kargaşanın, bölünmenin ve kutuplaşmanın AK Parti ve AK Parti tabanınca yapıldığını iddia ederek, “Bunların karşısında ancak insan olarak, insanlığımıza sahip çıkarak saf dışı etmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Aksi halde bırakın sokakta hak aramayı, iç savaşa kadar gideriz” iddiasında bulundu.

“LİDERİ AYAĞINDAN ASARLAR, MAHZENDE ZEHİRLERLER”

24 Haziran seçimlerine katılım oranı dünyanın birçok yerinde görülmemiş bir seviye olan yüzde 88’lere çıktığı halde Türkiye’de demokrasi olmadığını iddia eden Akpınar, “Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler.” gibi ifadeler kullandı.

AÇIK AÇIK DARBE ÇAĞRISI

Metin Akpınar, tarihte yüzünü Rusya’ya dönüp koltukta kalan tek kişinin Mustafa Kemal olduğunu iddia ederek, “Mustafa Kemal dışında kim Rusya’ya döndüyse iktidardan gitti. Adnan Menderes randevu aldı, ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde kuzeye döndüğü zaman ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına” diyerek açık açık darbe çağrısında bulundu.

Metin Akpınar: Türk milleti zekidir, ama akıllı mı, hayır

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.