Mithat Şen’in İzmir’deki İlk Sergisi “Ahenk” Atelier Marvy’de 10 Haziran’da Açılıyor

Mithat Şen’in “Ahenk” adlı sergisi 10 Haziran’da Atelier Marvy’de açılıyor. “Ahenk” sanatçının İzmir’deki ilk sergisi olma özelliği taşıyor.

Club Marvy’nin multidisipliner sanat galerisi Atelier Marvy, yaratıcılığı ve hayal gücünü merkeze alarak bilinen galeri mekânı algısını yeniden yorumluyor. Sanat yönetmenliğini Döne Otyam’ın üstlendiği Atelier Marvy, geçtiğimiz beş yılda sezon boyunca gerçekleştirdiği sergilerle çağdaş sanat alanında sayısız değerli sanatçının çalışmalarını sanatseverlerle buluşturdu. Multidisipliner sanat yaklaşımı ile Atelier Marvy’de bugüne kadar resim, fotoğraf, heykel, baskı teknikleri ve video alanında pek çok değerli eser bugüne kadar yüzlerce Club Marvy misafirlerine ilham verdi.

Atelier Marvy, sezonun ikinci sergisi olarak 10-30 Haziran tarihleri Mithat Şen’in “Ahenk” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Mithat Şen’in sanat üretiminde malzeme çeşitliliğinin farklı örneklerini ortaya koyan “Ahenk” sergisinde, sanatçının zaman içinde geçirdiği dönüşümün de izlerini görmek mümkün. Sanatçının kendi alfabesi haline gelen 13 parçanın tuval, akrilik boya, parşömen, mermer, metal ve pleksi malzemelerle nasıl dönüştürüldüğünü izlediğimiz sergide, Şen’in son dönem “İstif” serisinden rölyef ve heykel çalışmaları da yer alıyor.

Mithat Şen resmi, bir resim nesnesi olarak kendi başına imlediklerinin yanı sıra ait olduğu coğrafyaya dair bir anlam matrisinin de anahtarını taşıyor. Sanatçının 80’li yıllarda yaptığı desenlerde ve akrilik resimlerde görülen beden etütleri, zamanla insan bedenini aşıp yalnızca kendini imleyen ve biçim ilişkileriyle tekrar tekrar yeniden yaratılan 13 parçalık bir “Mithat Şen şeması” oluşturuyor. Sanatçının neredeyse 40 yıla yakın bir zamandır tekrar ettiği bu beden, coğrafyanın parça-bütün ilişkisine dair olanakları araştırdığı bir disiplin alanına dönüşüyor. Her resim, coğrafyanın kâinat algısını oluşturan bütünün bir parçası olarak o bütüne dair bilgiyi içeriyor ve bu bilgi, sanatçı tarafından tekrarla yeniden ve başka biçimlerde gerçekleştiriliyor.

Club Marvy, sanata verdiği değer ile sezon boyunca Atelier Marvy’de birbirinden değerli sanatçıların eserlerine yer veriyor. Yemyeşil bir doğanın içerisinde, sakin bir lüks anlayışı sunan Club Marvy’de misafirler, sanatın farklı disiplinlerinde üretilmiş eserler ile buluşuyor. Mithat Şen’in “Ahenk” sergisi, 30 Haziran’a kadar Atelier Marvy’de sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.