Miray Daner, Zeki Demirkubuz’un son filmi “Hayat”ta Hicran karakterini canlandırıyor

Henüz 24 yaşında olmasına rağmen 15 yıllık oyunculuk deneyimi olan Miray Daner, Zeki Demirkubuz’un son filmi “Hayat”ta Hicran karakterini canlandırıyor.

Milliyet Sanat’ın Aralık 2023 sayısında Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu olan Daner, Hicran için “Canlandırdığım en zor karakter,” yorumunu yapıyor. Hayatta hep bir sorumluluğu olduğu için çok olgun bir çocuk olduğunu anlatan genç oyuncu, yaşı itibarıyla Z kuşağına dahil olsa da kuşağına ters düşen özelliklerinden bahsediyor ve “Benim ruhum bir Y kuşağı,” diyor. Söyleşinin tamamı, Milliyet Sanat’ın Aralık 2023 sayısında!

blank

Zeki Demirkubuz’un bu ay gösterime girmeye hazırlanan son filmi “Hayat”, kendisine dayatılan zoraki evliliğe İstanbul’a kaçarak ayak direyen Hicran’ın hikâyesini anlatıyor. Gelgelelim ‘hayat’, kaderine karşı çıkan kadınların burnunu sürtmekte çok mahir. Filmde Hicran’ı, diziler ve dijital platformlardaki “Saygı”, “Kuş Uçuşu” gibi yapımlardaki rolleriyle tanınan genç oyuncu Miray Daner canlandırıyor. Kameralarla yedi yaşında tanışan, küçük yaşta gelen şöhretin büyüsüne kapılmadan yoluna sağlam adımlarla devam eden genç oyuncu, sinemaya Zeki Demirkubuz ile başlangıç yaparak kariyerine önemli bir taş eklemiş oluyor.

Az konuşan, duygularını dile getirmeyen, suskun ama içinde fırtınalar koptuğu gözlerinden belli olan bir karakteri canlandırdığı filmdeki performansıyla dikkat çeken Miray Daner, Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu olduğu Milliyet Sanat Aralık 2023 sayısında hem filmi ve rolünü hem de çok genç yaşta inşa ettiği parlak oyunculuk kariyerini anlatıyor.

“Zeki Hoca genelde bizi serbest bıraktı”

Hicran rolü için “Çok samimiyetle söylüyorum, benim için zor bir performanstı,” diyen Miray Daner, Zeki Demirkubuz’la çekimler öncesinde uzun bir çalışma sürecinden geçtiklerini anlatıyor: “Başta Zeki Hoca hiç bize oyun vermeden kendimiz nasıl istiyorsak, sahneyi nasıl hissediyorsak öyle yorumladık. Zeki Hoca ne oldu, nasıl oldu, hikâyeleştirmemizi isterdi. Ben Zeki Hoca’ya defalarca hikâyemizi anlattığımı hatırlıyorum. Bu güveni kazandıktan sonra bizi bıraktı. Biz oynadıktan sonra düzeltmek istediği yerleri düzeltti. Ama genelinde oyuncuyu serbest bırakmayı tercih etti.”

“Kiloluyken de kendimi her zaman çok beğendim”

Sosyal medyayı hiçbir zaman çok sevemediğini söyleyen genç oyuncu “Sürekli bu güzellik standartlarına, algılarına uymak zorunda hissettiren bir uygulamayı kullanmak bana iyi hissettirmiyor. Orada yaratılan bu güzellik standardı, böyle her şeyin mükemmel oluşu, bu bana yalan geliyor ve doğru bulmuyorum açıkçası,” diyor. “Ve o kadar değişkenlik gösteren bir şey ki güzellik algısı. Önemli olan gerçekten insanın kendini seviyor olması,” diye devam eden Daner, “Ben kilolu olduğum dönemde de kendimi her zaman çok sevip beğendim. Hiç bu anlamda kendimi dövmedim. Ama görüyorum hemcinslerim özellikle çok yaşıyor bunu. Sektörden ya da değil, her yaştan insan seçimleri, görüşü, bakış açısı, görünümü gibi birçok konudan eleştiriye maruz kalıyor. Empati kurabildiğim bir yerden bu durum beni çok üzüyor,” diye ekliyor.

Asu Maro’nun Miray Daner ile gerçekleştirdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Aralık 2023 sayısında

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.