Mikromobilite alanında yurt dışına açılan ilk şirket BinBin oldu

Mikromobilite alanında teknoloji üreten, çevreci ve pratik ulaşım çözümleri sunan teknoloji şirketi BinBin, ilk yurt dışı yatırımını Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya yaptı. 1000 scooter’la Bulgaristan pazarına giren BinBin, konforlu bir sürüş deneyimi sunan yeni cihazlarının yanı sıra operasyon ve müşteri hizmetleri alanındaki tecrübesiyle de fark yaratmayı hedefliyor.

Hem sürdürülebilir bir dünya hem pratik ulaşım için kısa mesafeli yolculuklarda yarattığı çevreci, ekonomik ve eğlenceli çözümler ile Türkiye genelinde 14 farklı şehirde 1,5 milyondan fazla kullanıcıya hizmet sunan BinBin, ilk yurt dışı yatırımını Bulgaristan’a yaptı. Global ve yerel mikromobilite oyuncularının yer aldığı Bulgaristan pazarına 1000 adet yeni scooter’la giren BinBin, operasyon ve müşteri hizmetlerindeki tecrübesiyle Sofyalı kullanıcılara hizmet vermeye başladı. BinBin, mikromobilite sektöründe lider bir marka olan Segway’in cihazlarıyla girdiği Bulgaristan pazarına yeni bir soluk getirdi.

2022 sonunda yurt dışındaki 15 şehirde olmak istiyoruz

BinBin CEO’su Kadir Abdik, mikromobilite ekosistemi içinde istikrarlı bir biçimde büyüdüklerini belirterek, ilk yurt dışı yatırımıyla ilgili şunları söyledi: “Ülkemizde sunduğumuz sürdürülebilir mikromobilite ulaşım çözümlerini yurt dışındaki kullanıcıların da hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yurt dışındaki ilk durağımız Sofya oldu. Nüfusundan coğrafi özelliklerine, toplu taşıma imkanlarından kullanıcı eğilimlerine pek çok kriter Sofya’ya yatırım yapmamızda etkili oldu. Aynı kriterler doğrultusunda farklı şehirlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Şehir şartlarına göre en iyi şekilde uyarlanmış yeni cihazlarla Sofya’da hizmete başladık. Kullanıcı alışkanlıkları açısından birbirimize benzeyen ülkeleriz. Bulgaristan’da da tıpkı ülkemizde olduğu gibi, işimizin doğası gereği 7/24 özveri ile çalışan saha ve destek merkezi ekibimizle birlikte en iyi hizmeti sunacağız. Avrupa’nın daha temiz havadan daha temiz ulaşıma kadar çevre ve iklimle ilgili hedefleri doğrultusunda güçlü politikalar geliştiren Bulgaristan’ın çevre duyarlılığına katkıda bulunacağımız için de ayrıca mutluyuz. Katma değer yaratabileceğimize inandığımız ülkelerde olmayı sürdüreceğiz. Yıl sonuna kadar yurt dışında 15 şehirde olmayı hedefliyoruz.”

Global oyuncularla aynı kulvarda olacağız

Türkiye’nin mikromobilite alanındaki dönüşüm yolculuğunun önemli bir parçası olduklarını vurgulayan Kadir Abdik, şöyle devam etti: “Kurulduğumuz 2019 yılından bu yana kullanıcılarımıza en iyi ve sürdürülebilir mikromobilite ulaşım çözümlerini sunmak ve özellikle kısa mesafeli yolculuklarda bir ulaşım platformu haline dönüşmek vizyonuyla büyüyen bir teknoloji şirketiyiz. Yerli yazılım ve mühendislik dokunuşuyla, sunduğumuz hizmeti benzersiz kılmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışı yatırımlarımızla da global oyuncuların yer aldığı mikromobilite ekosisteminde büyümeyi hedefliyoruz. Bundan sonra global oyuncularla aynı kulvarda olacağız. Bu yıl, aynı zamanda dünyanın en büyük mikromobilite konferanslarından biri olan Micromobility Europe 2022’nin (Mikromobilite Avrupa) ana sponsoru olduk. 1-2 Haziran tarihleri arasında Amsterdam’da düzenlenecek konferansta mikromobilite alanındaki vizyonumuzu ekosistemin oyuncularıyla paylaşacağız. Dünyaya açılan bir şirket olarak uluslararası platformlarda daha sık yer almak istiyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.