Mahsun Kırmızıgül’ün bir zamanlar dillerden düşmeyen “Kardeşlik Türküsü” çalıntı çıktı

Türkücü Mahsun Kırmızıgül’ün bir zamanlar dillerden düşmeyen “Kardeşlik Türküsü” çalıntı çıktı. Twitter’da “Serhad Lord” isimli kullanıcının deşifre ettiği iddiayı Mahsun Kırmızıgül’ü yakından tanıyan Ferhat Tunç ve Servet Kocakaya onaylayarak şarkının müziğinin çalıntı olduğunu belirttiler.

Türkücü Mahsun Kırmızıgül’ün bir zamanlar dillerden düşmeyen “Kardeşlik Türküsü” çalıntı çıktı. Mahsun Kırmızıgül’ün 1994 yılında seslendirdiği ve “Hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye?” mısralarıyla başlayan “Kardeşlik Türküsü”nün çalıntı olduğu iddialarına sanatçılardan cevap geldi. Sosyal medya sitesinde “Serhad Lord” isimli kullanıcının deşifre ettiği iddiayı Mahsun Kırmızıgül’ü yakından tanıyan Ferhat Tunç ve Servet Kocakaya onaylayarak şarkının müziğinin çalıntı olduğunu belirttiler. İddiaya cevap veren Mahsun Kırmızıgül olayı kabullenmezken sosyal medya kullanıcılarının “niçin hırsızlık yapıyorsun, yıllardır halkı kandırdın” suçlamalarına maruz kaldı.

FERHAT TUNÇ: HEM HIRSIZLIK HEM KÜLTÜR YAĞMACILIĞI

Gezi Parkı olaylarını kitlesel direniş olarak gören Ferhat Tunç, şarkıyla ilgili olarak resmi sosyal medya hesabında; “Hepimiz kardeşiz şarkısının Horasan Kürtlerinin müziğinden çalıntı olduğunu bilmiyordum. 18 yıl aradan sonra çalıntı olduğunun ortaya çıkmasına şaşırdım doğrusu. Bunun adı hem hırsızlık hem de kültür yağmacılığıdır” şeklinde açıklamada bulundu.

KOCAKAYA: YÜZDE YÜZ ÇALINTI

Keke şarkısıyla yıldızı parlayan ve Kardeşlik Türküsü’nün daha sonra çekilen klibinde de rol alan Servet Kocakaya, “Oynadığınız klipteki müziğin çalıntı olduğunu biliyor muydunuz?” sorusuna resmi sitesinden cevap vererek; “Tabii ki bilmiyordum. Sözleri Selahattin Sarıkaya, müziği Mehmet Aslan olarak kayıtlı. Ve kısmi değil, yüzde yüz çalıntı” diyerek şarkının müziğinin çalıntı olduğunu söyledi.

KIRMIZIGÜL: BENİMLE İLGİSİ YOK

Bu suçlamalar karşısında açıklamalarda bulunan Mahsun Kırmızıgül; “Kardeşlik Türküsü 1994 yılında rahmetli Mehmet Aslan tarafından bestelenmiştir. 23 yıl sonra bu esere çalıntı demek büyük haksızlık. Eski ve yıpranmış video görüntülerinden yola çıkarak böyle bir yargıya varamayız. Eserin sahibi şu an yaşamıyor. Konunun benimle ilgisi yok” ifadelerinde bulundu.

BAŞKA ŞARKILAR İÇİN DE ÇALINTI İDDİALARI VAR

Tartışmaya katılanlar tarafından inandırıcı bulunmayan ve hırsızlıkla suçlanan Mahsun Kırmızıgül’ün gişede çakılan ve rağbet görmeyen Vezir Parmağı filmindeki “Tavuklarım Var” şarkısının da “çalıntı” olduğu gerekçesiyle mahkemelik olduğu biliniyor. Şarkıcı Turabi Yıldırım kendisine ait bir eserin başka bir isim altında izinsiz kullanıldığını öne sürerek mahkemeye başvurmuş ve Mahsun Kırmızıgül ile yapımcı firmaya 150 bin liralık tazminat davası açmıştı. Dava halen devam ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.