Mabel Matiz’in Harbiye Açık Hava’da Sıla ve Göksel sürprizi

Geçtiğimiz Haziran ayında yayınlanan ‘’Maya’’ isimli albümü ile çok konuşulan başarılı sanatçı Mabel Matiz, albümün ilk konseri ile Kerki ve Solfej’in düzenlediği Harbiye Açık Hava konserleri kapsamında dinleyicileriyle buluştu.

Mabel Matiz, dördüncü stüdyo albümü olan Maya’dan şarkılarını ilk defa sahnede seslendirmiş olmanın büyük heyecanını yaşadı. Sesini, müziğini benimseten ve sevdiren aynı zamanda Türk müziğini yeni önerilerle tanıştıran Mabel Matiz, Harbiye’deki sahnesiyle de bu başarısını perçinlemiş oldu.

Yaklaşık olarak iki yıldır albüm üzerinde çalışmalarını sürdüren, listelerde bir numaraya yerleşen ”Ya Bu İşler Ne” ve ”Öyle Kolaysa” teklilerini albümün habercisi olarak önden yayınlayan Mabel Matiz, yeni albümündeki şarkıların yanı sıra eski şarkılarına da sahnede yer verdi.

Mabel Matiz’in şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden 5000’den fazla dinleyici Maya’dan şarkılara da eşlik etmeye başlayınca, sanatçının aslında müzik sektöründe ne kadar farklı ve yaratıcı bir kulvar oluşturarak çok sağlam ve kalıcı bir yere sahip olduğunun da adeta göstergesi oldu.

3 saat boyunca sahnede kalan Mabel Matiz, albümün prensi diye bahsettiği ve aynı zamanda aranjörü olan Sabi Saltiel’e duygularını ise: “Çok kıymetli bu gece burada bizimle olman, iyi ki varsın.” diyerek dile getirdi. Mabel Matiz’in sahne dekoru ve stil danışmanlığını yine birlikte çalıştığı Anıl Can üstlenirken tasarımını ise Çiğdem Karavit üstlendi. Mabel Matiz, ilk bölümün sonunda sürpriz bir potpuri yaparak Lambaya Püf De, Hey Onbeşli, Şekeroğlan ve Cartel gibi hafızalara kazınmış şarkıları da aynı gece ve aynı sahnede söyleyerek Harbiye konserinin ilk yarı sahnesini kapattı.

blank

MABEL MATİZ VE SILA’DAN “MUHBİR & SARMAŞIK”

Maya albümündeki 20 şarkının sözü ve müziği Mabel Matiz imzası taşırken Sarmaşık adlı şarkıyı da geçtiğimiz yıl yine birlikte yazdıkları Muhbir’le oldukça ses getiren, Sıla Gençoğlu ve Mabel Matiz birlikte kaleme aldılar. Sahnede bu şarkıları seslendirmeden önce ise Mabel Matiz, Sıla’ya: “Hayatta şanslı hissettiğim anlardan biri, hem benim için çok kıymetli bir buluşma hem de ülke için çok kıymetli.” diyerek duygularını dile getirirken Sıla’da: “Bu şarkıyı birlikte söyleyeli 1 yıl olmuş. Hayatımızda çok şükür hiçbir şey değişmemiş, hala konuşanlara özeniyoruz.” diyerek esprili bir dille duygularını yansıttı.

Müzik sektörünün en güçlü ve en yetenekli kadın seslerinden Sıla’nın sahneye gelmesiyle birlikte Açık Hava’da alkışlar koptu ve seyirci bu iki ismin bir arada olmasından dolayı hissettiği mutluluğu çılgınca alkışlayarak yansıttı.

GÖKSEL’DE “MAYA”NIN HEYECANINA EŞLİK ETTİ!

Uzun yıllardır çok yakın dost olan Mabel Matiz ve Göksel’in sağlam dostlukları Harbiye Açık Hava’da seyirciye öyle içten ve samimi yansıdı ki, ikili hatıralarındaki binlerce anıya ve ana ölümsüz bir an daha eklediler. Harbiye Açık Hava’da Maya heyecanını yaşayan Mabel Matiz’i yalnız bırakmayan Göksel, daha önce kendi albümünde yer vermiş olduğu Mabel Matiz imzalı ‘’Denize Bıraksam Kendimi’’ şarkısı ile sahnede naif sesi ve güzelliğiyle herkesi bir kez daha büyüledi.

Konser sonunda bis yapan başarılı sanatçı geceyi şu sözlerle kapatarak, duygularını dile getirdi: “Harbiye; iyi ki geldiniz, iyi ki buradaydınız. Siz olmadan asla olmazdı. Burada olduğunuz ve ruhunuzu koyduğunuz için teşekkür ediyorum. Ayrıca kendime de teşekkür ediyorum bu güzel geceyi gerçekleştirdiğim için. Birde Maya’ya teşekkür ediyorum.”

Mabel Matiz Maya Yaz Konserleri kapsamında;

1 Ağustos Ayvalık Amfi Tiyatro, 3 Ağustos Altınoluk Amfi Tiyatro, 4 Ağustos Çeşme Amfi Tiyatro, 5 Ağustos Dalaman Milyonfest, 17 Ağustos Datça Amfi Tiyatro, 18 Ağustos Marmaris Amfi Tiyatro, 20 Ağustos Bodrum Antik Tiyatro, 21 Ağustos Kuşadası AVM Amfi Tiyatro 29 agustos Zeytinli rock festivali ve 31 Ağustosta da İstanbul Uniq Açık Hava’da sahne alacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.