Latin müziğinin kraliçesi Omara Portuondo, İstanbul’da müzikseverlerle buluşuyor

Yarım yüzyılı aşan sanat hayatına Grammy de dahil sayısız ödül sığdıran, Latin müziğinin kraliçesi Omara Portuondo, ‘’Omara Es Cuba – The Last Kiss’’ turnesi kapsamında İstanbul LifePark’ta sevenleri ile buluşacak.

Küba’nın efsane grubu Buena Vista Social Club’ın Divası, 3 Ağustos akşamı, geride bıraktığı hatıralarını ve şarkılarını dünyada en çok sevdiği şehirlerden biri olan İstanbul’da hayranlarıyla paylaşacak.

Bu güne kadar onlarca kez çıktığı Dünya turneleri ile rekora koşan Portuondo, eşsiz bir vokal olmasının yanı sıra, sahnede yarattığı atmosfer ile de her performansında sevenlerinin kalbini fethediyor. Ünlü divanın ‘’Guitarra en Son Mayor’’, ‘’Lágrimas Negras’’, ‘’Siboney’’, ‘’Veinte Años’’ ‘’Llanto de Luna’’, ‘’Noche Cubana’’, ‘’La Tierra del Son’’ gibi unutulmaz şarkılarını seslendireceği İstanbul konseri uzun süre hafızalardan silinmeyecek.
Konser öncesi ülkemizde Latin müziğinin sevilen sanatçılarının sahne alacağı gece, tam anlamıyla Latin şölenine dönüşecek.

Fiyatları 99 TL ile 444 TL arasında değişen İstanbul LifePark’taki konserin indirimli dönem biletleri Biletix’te ! Bu muhteşem buluşmayı kaçırmayın!

blank

Yarım asırı geçen sanat hayatına Grammy de dahil sayısız ödül sığdıran, Latin müziğinin kraliçesi Omara Portuondo milyonlarca müzikseveri benzersiz sesi ile fethetti. Bu güne kadar onlarca kez çıktığı Dünya turneleri ile rekora koşan Portuondo, konserine yer bulunamayan sınırlı sayıda sanatçıdan biri.

89 yaşındaki Portuondo’nun müzik kariyeri yarım yüzyılın üzerinde

15 yaşındayken Küba’nın başkenti Havana’nın en ünlü gece kulübü Tropicana’da dansçı olarak sahneye çıkar. Cuarteto d’Aida grubunda şarkı söylemeye başlar, 1959’da Küba geleneksel müziği ve cazın başarılı bir bileşimi olan ilk solo albümü “Magia Negra” (Kara Büyü) yayımlanır. 60’lı yılların sonunda ancak solo kariyerine ve turnelere başlar.
Dünya onu 1996 yılında yayımlanan “Buena Vista Social Club” albümüyle tanır. Ardından çok sayıda albüm çıkartan sanatçının, kendi adını taşıyan 2000 tarihli albümü ve 2004’te yayımlanan “Flor de Amor” albümü büyük ses getirir. Arada pek çok albüme imza atan sanatçı, 2008 “Gracias” albümü ile Grammy Ödülüne layık görülür, aynı yıl Billboard Latina ödülü alır. 2011 yılında sanatçının ‘’Omara & Chucho’’ albümü müzikseverlerle buluşur ve aynı yıl Gran Teatro De la Habana ödülüne layık görülür. 2014’te Bueno Vista Social Club ile çıktığı ‘’Adios’’ turnesi ile dünyanın pek çok şehrinde milyonlarca kişinin kalbini fetheder. La Mar De Musicas – 2014’te ‘Ömür Boyu Başarı’’ ödülüne sahip olur. 2015 yılında ‘’Last and Found’’albümü yayımlanan Portuondo, 2016 yılında ‘’85’’ adını verdiği dünya turnesine başlar. Ömrünü sahnelerde geçiren Omara Portuondo , 85. Yaşını “85” turnesinde sahnelerde kutlar. Son albümü ‘’Omara Siempre’’ ile müzik kariyerine devam eden ünlü sanatçı, ‘’Omara Es Cuba – The Last Kiss’’ turnesi ile dünyanın pek çok şehrinde belki de son kez sevenleri ile buluşacak. Ünlü diva turne kapsamında 3 Ağustos akşamı İstanbul LifePark’ta unutulmaz şarkılarını seslendireceği bir konser verecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.