Kuzey Kore’nin COVID-19 ile imtihanı

Kuzey Kore’de Kim Jong Un, ülkede COVID-19’un giderek büyümsinde devlet yetkililerinin payı olduğunu öne sürdü.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, ülkede Covid-19 pandemisinin giderek büyümesinde devlet yetkililerinin payı olduğunu söyledi. Yetkilileri tembellik ve ihmalkarlıkla suçlayan Kim Jong Un, “devletin krizle başa çıkma kapasitesinde olgunlaşmadığını” öne sürdü.

euronews’in aktardığı habere göre, Kuzey Kore pandemi başından bu yana ilk Covid vakasını geçtiğimiz hafta bildirdi. Salı günü günlük vaka sayısının 232 bine ulaştığı ülkede, toplam bildirilen vaka sayısı halihazırda 1 milyon 720 bine yükseldi.

Devlet medyası Kore Merkez Haber Ajansı’na göre, Omikron varyantının etkili olduğu ülkede toplam ölü sayısı 62 oldu.

Hükümet ölümlerin kaçının Covid-19 testinin pozitif çıktığını bildirmiyor. Uzmanlar ise Kuzey Kore’nin tanı ve teşhiste sorun yaşadığını belirtiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.