Kutsal “Bırak Kırılsınlar”

Kutsal Pandemi dönemini boş geçirmedi…

Kutsal, 8 Mart 2020 ’de çıkardığı “BIRAK KIRILSINLAR” isimli yeni teklisinde, aile içi şiddete dikkat çekmektedir. Kutsal’in ilk albümünde rock versiyonunun yer aldigi bu bestesinin, bugünlerde akustik versiyonunu yayımlama sebebi, son yıllarda kadına yönelik şiddetin gittikçe daha da artmasına dikkat çekmektir. Söz ve bestesi Kutsal’a ait olan Bırak Kırılsınlar’ın, aranjesi ise Türkiye ‘nin en iyi Rock aranjörü ve gitaristlerinden Serdar Öztop imzası taşıyor…Single’ın masteringi ise, Grammy Ödüllü ses mühendisi Evren Göknar tarafından gerçekleştirildi.

Los Angeles’da ev ortamında çekilen Bırak Kırılsınlar’ın klibi, Mart ayında, İstanbul’da Galatasaray Üniversitesi’nde gerçeklestirilen, kadın temalı Shenema Kısa Film festivalinde gösterilmiştir. Video klipte; kadın haklarını temsil eden semboller, sloganlar ve dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirilen kadın eylemlerine yer verilmiştir…

Aynı zamanda Kutsal için, aile ve toplum içinde kadına yönelik şiddet konusu, ayrıca bir önem taşımaktadır…

Amerika ‘da ve Türkiye ‘de konserlerine devam eden Kutsal, Amerika’da albüm çıkaran ve aktif olarak müzik hayatina devam eden ilk ve tek Türk kadın Rock müzisyenidir.

Kutsal‘ın Bırak Kırılsınlar (Akustik Versiyon) adlı şarkısı tüm dijital platformlarda yayında!

YouTube video

2001 yılında çıkardığı “Susuzluğun Geçti mi?” isimli ilk albümü ile dikkatleri üzerine çeken Kutsal, 2003 yılında Los Angeles’da Alper Çakır ve Amerika’lı aranjör Jimmy Waldo ile birlikte hem İngilizce, hem de Türkçe iki albüm yayınladı. 2008 yılında yayımlanan bu albümler “Naked” ve “Çırılçıplak”, itunes’a giren ilk Türk albümlerinden olmuştur. Ve bu albümlerde ünlü ve Grammy ödüllü bazı isimler ile çalışılmıştır. Sanatçı, “Çırılçıplak” albümünden “Resimler” ve Çalmışsın Uykumu” isimli parcalara Los Angeles ve İstanbul’da klip çekmiştir.

Daha sonra Kutsal, 2012 yılında “Kalbimin Aydınlık Yüzü” isimli 5 şarkıdan olusan EP’sini yayımlamış ve bu EP’den “Dönülmez Bir Yoldayım” ve “Çocuğum Gibi Baktım” isimli iki parçaya Amerika’li ve Türk yönetmenler ile, Los Angeles’da klip çekmiştir.

2016’nin başında ise “Döndüm Durdum” isimli bir single yayımlayan Kutsal’ın bu single’ında Miley Cyrus’ın basçısının yer alması, en dikkat çekici öğelerden biridir. Ayrica, klibi Los Angeles’da çekilen single’ın aranjesi de, şu aralar Hollywood’daki bazı büyük filmlere müziği ile katkıda bulunan Emir Işılay tarafından gerçekleştirilmiştir. Şarkının masteringi ise, Grammy Ödüllü ses mühendisi Evren Göknar tarafından gerçekleştirilmiştir.

2019 yılının Nisan ayında “Çukurun Dibinde” isimli yeni bir single çıkartan sanatçı, bu şarkısına Los Angeles’da bir klip çekmiştir. Klip, şehrin endüstriyel bölgelerinde, fabrika ve tren istasyonlarının arasında çekilmis, ve hikayede, bir insanının kalabalıklar ve büyük şehir içindeki yalnızlığı, bunalımı ve bu duygularını çoğu zaman maskelemek zorunda kaldığı, bunu yaparken de bazen nasıl çıldırma noktasına gelebildiği anlatılmak istenmiştir.

Bu Single’da Kutsal, ilk albümünde birlikte çalıştığı, Türkiye’nin en iyi Rock aranjorü ve gitaristlerinden olan Serdar Öztop ile çalısmıştır. Single’ın masteringi ise, yine yıllardır birlikte calştığı Grammy Ödüllü ses mühendisi Evren Göknar tarafından gerçekleştirilmiştir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.