Kral Charles’ın taç giyme töreninde bir ilk

İngiltere Kralı Charles, mayısta düzenlenecek taç giyme törenine geleneksel kraliyet kıyafeti yerine askeri üniformasıyla katılma kararı aldı. Tahta oturduğu andan beri birçok geleneksel adımı takip etmeme kararı alan Charles, böylece bir geleneği daha bozmuş olacak.

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth’in 8 Eylül 2022 tarihinde hayatını kaybetmesinin ardından yeni monark olan 74 yaşındaki İngiltere Kralı III. Charles’ın 6 Mayıs’ta gerçekleşecek taç giyme töreninde bir geleneği daha kaldıracağı öğrenildi. Kral Charles, törende özel geleneksel ipek kostüm yerine askeri üniformasını giyecek. Charles geleneğe uysaydı dedeleri gibi kısa pantolon, uzun ipek çoraplar giyecekti.

‘YARDIMCILARI BÖYLE İSTEDİ’
Kralın bu kararını değerlendiren bir kaynak, konuyla ilgili, “Kıdemli yardımcılar, pantolonların çok modası geçmiş göründüğünü düşünüyor. Taç giyme töreni daha uzun soluklu bazı unsurları bir kenara bırakacak veya modernize edecek olsa da Kral, pantolon ve çorapları giymekten mutluydu. Ancak kıdemli yardımcılarla tartışırken onlar giymemesi gerektiğini, bunun yerine askeri üniformayla gelmesi gerektiğini söylediler” açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.