Köpekler küreklerle öldürülmüştü! O barınaktan poşetler dolusu kedi çıktı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, köpeklerin kafalarına küreklerle vurulup öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada bugün yayınlanan görüntülerde ise barınakta kedilerin poşetin içinde hapsedildiği görüldü.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeklerin kafalarına vurarak öldürüldüğünü ortaya çıkaran video, tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Milyonlarca kullanıcının tepki gösterdiği video ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi bir açıklama da bulundu. Belediyenin sosyal medya hesabından gerçekleştirilen açıklamada, Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşandığı iddia edilen ve sosyal medyada yer alan görüntüler ile ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilerek şu sözler kullanıldı:

“Görüntülerle ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü hakkında disiplin soruşturmasına başlanması, bu süreçte, ilgili şube müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmasına karar verilip, olaya karışan işçilerin iş akdinin feshedilmesi ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Tüm bunların haricinde, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, konu ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iki şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

KEDİLERİ POŞETE KOYMUŞLAR
Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden kan donduran görüntüler ise gelmeye devam ediyor. Öğleden sonra ortaya çıkan görüntülerde kedilerin barınakta hapsedildiği görüldü. Yalnız bununla da kalınmayarak birçok kedinin poşetin için konulduğu ortaya çıktı.

Konya’da katliama son vermek içinse birçok hayvansever, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin önünde yerini aldı. Hayvanserverler, kedileri poşetlerin içinden çıkarırken üzüntüleri ve şaşkınlıkları ise kanları dondurdu.

Hayvana şiddet de nefret de bitmiyor! Barınaktaki köpekleri kürekle öldürdüler

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.