Hayvana şiddet de nefret de bitmiyor! Barınaktaki köpekleri kürekle öldürdüler

Sosyal medyada paylaşılan, Konya Hayvan Barınağı’ndaki şiddet görüntüleri isyan ettirdi. Görüntülerde köpeklerin, barınak görevlileri tarafından başlarına kürekle vurularak öldürüldükleri görüldü. Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken 2 şüphelinin gözaltına alınıp ardından adliyeye sevk edildi.

Son dönemde hayvanlara yönelik nefret, çeşitli eylem ve söylemlerle körüklenmeye devam ederken bu, şiddeti de giderek artıyor. Bu durumun son örneği, sosyal medyada paylaşılan, Konya Hayvan Barınağı’ndaki vahşet görüntüleri oldu. Hayvan hakları savunucusu Av. Gülçin Yapıcı’nın hesabından paylaşılan videoda, barınak görevlilerinin bir köpeği başına kürekle vura vura katlettiği görüldü.

BARINAK ŞİDDETİ İLK DEĞİL
Geçtiğimiz senelerde benzer görüntüler Avanos ve Elazığ barınaklarından da gelmiş, duruma tepki yağmıştı. Sosyal medyada kullanıcıları, barınaklarda yaşanan ve birçok kez gündeme gelen şiddet olaylarıyla, sokak hayvanlarına karşı şiddetin kurumsallaşıp örgütlendiğine dikkat çekiyor.

GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN SORUŞTURMA
Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı belirtilerek “Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır” denildi.

2 KİŞİ ADLİYEDE
Ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alınıp ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.