Kemal Kılıçdaroğlu: Yabancıya konut satışını 5 yıllığına engelleyeceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından iktidara geldiklerinde konut satışlarıyla ilgili atacakları adımları açıkladı. Yabancılara KDV şartının olmadığını ancak Türk vatandaşlarına yüzde 18 KDV uygulandığına değinen Kılıçdaroğlu, “Biz gelince yabancıya konut satışını 5 yıllığında engelleyeceğiz ve fiyatlar düşmeden yasak kalkmayacak.” dedi. Kılıçdaroğlu, “O kadar çok düzelteceğimiz şey var ki, tuz koktu tuz!” diye konuştu.

Vatandaşlara sıfır konut alımında yüzde 18 KDV uygulandığına ancak yabancılara KDV şartının olmadığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yabancıya konut satışını 5 yıllığına engelleyeceklerini ve fiyatlar düşmeden yasağın kalkmayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, “O kadar çok düzelteceğimiz şey var ki, tuz koktu tuz!” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Vatandaşlarımıza sıfır konut teslimlerinde; 150 m2’ye kadar yüzde 8, bu m2’yi aşan kısma ise yüzde 18 KDV uygulanıyor. Yabancılar ise parayı döviz olarak yurda getirmeleri şartıyla KDV’den istisna tutuluyor. Yabancılar bu avantajla yüksek alım yapıyor ve konut fiyatlarını yukarıya çekiyor.

Depremler ve milyonlarca evsiz ülkesinde, vatandaşına hakaret eden sistem kurdular. Böyle rezil, böyle kepaze bir sistem. Biz gelince yabancıya konut satışını 5 yıllığında engelleyeceğiz ve fiyatlar düşmeden yasak kalkmayacak. O kadar çok düzelteceğimiz şey var ki, tuz koktu tuz!”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.