Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanları ile bir araya geldi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın toplantının ardından bir süre daha Kılıçdaroğlu ile özel görüştüğü öğrenildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili dün yaptığı sert açıklamalar ve ardından masadan kalkıp, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı İmamoğlu’na adaylık çağrısı yapmasının yankıları sürerken, CHP’nin 10 büyükşehir belediye başkanı, bugün parti genel merkezine gitti.

Belediye başkanları, saat 13.00’te başlayacak olağanüstü MYK toplantısı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

‘FİKRİMİZDE EN UFAK DEĞİŞİKLİK OLMADI’
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, partiye gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Neler söyleyeceğimiz belli. Genel Başkan’ımızı destekliyoruz. Fikrimizde en ufak bir değişiklik olmadı. Mücadeleye devam edeceğiz demokrasi yolunda” dedi.

“İYİ Parti Genel Başkanı Akşener altılı masadan ayrıldığını açıkladı, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Büyükerşen, “Talihsizlik” yanıtını verdi.

‘BİZ DE ANLAM VEREMEDİK’
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Sayın Genel Başkanımız ile görüşeceğiz. Biz başından beri ortak karar alıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olacaktır. Tam desteği kendisine vereceğiz, bugün. İnanıyorum ki sonuç, istediğimiz gibi olacak. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Akşener’in açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Albayrak, “Anlayamadım. Biz de bir anlam veremedik. Üstelik açıklamalarındaki; Ekrem Bey ve Mansur Bey’i göreve davet ediyorum’ açıklaması bana göre çok yanlış, düşündürücü. Bugünkü temaslardan sonra bazı şeyler daha netleşecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

LÜTFÜ SAVAŞ KATILMADI
Görüşmeye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise bölgede deprem sonrası yürütülen çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı.

Bu arada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın, toplantının ardından bir süre daha Kılıçdaroğlu ile özel görüştüğü öğrenildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.