Karantinayı delenlere elektronik bileklik geliyor

Güney Kore, iyileşen koronavirüs hastalarının yeniden Kovid-19’a yakalanmasının şokunu yaşarken, bir yandan da tedbirlerini daha da sertleştirme kararı aldı. Sağlık yetkilileri, karantina kurallarını uymayanlar için elektronik bileklik takma konusunun devreye girebileceğini söyledi.

Güney Kore, karantina kurallarını uymayanlar için elektronik bileklik takma planları yapıldığını açıkladı.

Evde kalma talimatı verilen 57 bin kişiden bazılarının, hareketlerini takip etmek için kullanılan akıllı telefonlarını evde bırakıp karantina kurallarını ihlal ettiği bildiriliyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Güney Koreli sağlık yetkiilisi Yooon Tae-ho, mahremiyet kaygıları olabileceğini kabul etti, ancak geçen haftalarda kendilerini tecrit altında tutan insan sayısının artması nedeniyle elektronik bilekliklerin gerekli olduğunu belirtti.

“HÜKÜMET İNSANLARI ZORLAMAYACAK”

İçişleri Bakanlığı yetkilisi Lee Beom-seok, hükümetin insanları bileklik takmaya zorlayamayacağını ve insanlardan bir onay formu imzalamalarının isteneceğini belirtti. Yetkili, onay formunu imzalayanlara ihlalleri nedeniyle daha hafif bir ceza verileceğini belirtti.

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ülkedeki en az 10 bin 480 koronavirüs vakasının en az 866’sının ülke dışından dönenler olduğunu açıkladı.

1 Nisan’dan bu yana ülkeye yeni giriş yapanların kendilerini 14 gün boyunca tecrit altında tutmaları isteniyor. Güney Kore’de karantina kurallarını ihlal edenlere bir yıla kadar hapis veya 8200 dolar para cezası verlebiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.